Publicitat
Esports

Adrian Lock: “Tenim més potencial i talent, però ens manca experiència”

D’aquí a menys de dos anys, París acollirà els Jocs Olímpics. El seleccionador espanyol femení vol ser-hi i pujar al podi. En pocs dies començarà una intensa preparació. No es preveuen canvis a la llista

Després del Mundial de Terrassa, el seleccionador Adrian Lock té la mirada posada en els Jocs Olímpics de París 2024, on la selecció s’ha conjurat per pujar al podi / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Han passat dos mesos del Mundial. Què en recorda? Aquests dies estic tornant a veure els partits. Ara m’anava a mirar el d’Austràlia. Encara no l’havia tornat a veure. Vaig fer una desconnexió important.

Quines conclusions en treu amb el pas del temps? Vam aportar el que havíem d’aportar. En alguns moments vam jugar molt bé i es va notar l’evolució de l’equip. I en altres ens va costar. Amb Austràlia em queda la sensació que no vam plasmar al camp tot el que sabem fer. Més o menys, cada selecció va quedar en el seu lloc de rànquing.

Espanya és la setena potència mundial. Es correspon amb la realitat? Penso que sí. Ara bé, l’objectiu del cicle que acabarà amb els Jocs de París 2004 és apropar-nos als tres primers del món. És tot un repte. Ens hi estem acostant i hem de continuar en aquesta línia. Cal seguir creixent i fer les coses bé també en els moments clau dels tornejos.

L’equip que vam veure al Mundial és el més competitiu que ha entrenat? És diferent de la selecció de Tòquio. L’actual equip té més potencial i més talent, però l’equip de Tòquio tenia molta més experiència. Sabia gestionar millor els diferents moments del partit. El d’ara és un equip encara en formació. Hi ha algunes veteranes, però també bastants jugadores joves que encara estan aprenent com gestionar els partits. El repte és que aquest equip jove acabi donant tot el seu potencial.

Calia renunciar a l’experiència per continuar creixent. Sí. El gran objectiu del projecte són els Jocs de París. Classificar-nos i fer medalla. Hem de fer-ho ja. No podem esperar més. Si esperes, ja no arribes.

Els esperen dos anys de treball molt dur. Exactament. Els Jocs de París són a la cantonada. Ens hi hem de posar ja. No ens podem despistar. Necessitem guanyar l’experiència que ens va faltar al Mundial de Terrassa.

Aquesta temporada no repetiran a la Pro League, però al desembre a València tenen una oportunitat d’or per a tornar-hi de cara a la temporada 2023-2024? Així és. Estem centrats en aquest torneig. Competirem vuit seleccions i només la guanyadora tindrà plaça. Jugarem contra els vuit millors equips del rànquing que no juguen Pro League. Hi ha rivals duríssims, com Irlanda, el Japó, l’Índia o Corea del Sud. És el nostre proper repte.

És un objectiu assumible? I tant. Podem fer-ho. Som capaços de guanyar aquest torneig, però haurem d’estar al nostre millor nivell. No ens podem despistar.

Imagino que tornar a la Pro League és una prioritat. Sí. És un torneig que et permet jugar amb regularitat durant l’any contra les millors seleccions del món. Si els teus rivals juguen la Pro League i tu no, et toca buscar rivals com sigui per disputar amistosos. Fa més de sis anys que juguem amb regularitat contra els equips “top”, però com amb més regularitat hi jugues, més experiència tens i més senzill és prendre les decisions correctes en els moments importants.

El grup de vint jugadores que va convocar per al Mundial de Terrassa canviarà molt a partir d’ara? No. No ho crec. Ja hem fet un canvi important. En els propers dos anys, potser hi haurà noies de la sub-21 que començaran a destacar. Lucía Jiménez i Laura Barrios, per exemple, es van estrenar gairebé a la selecció en uns Jocs. Les que hi són tenen l’obligació de lluitar i seguir millorant. I les que volen entrar han de fer pressió per buscar-se un lloc. Mai no he repetit una llista de 18 idèntica en dos tornejos seguits. És normal. El moment de forma de les jugadores sempre és diferent.

Gigi Oliva va dir que voldria ser als Jocs de París, però que abans es voldria agafar un any sabàtic. Com ho veu? Encara no hem parlat. Ella ha de decidir el que vol fer i hem de buscar la millor manera de gestionar-ho.

Compta amb ella per als Jocs de París? Sí. M’agradaria que hi fos. Però ella ha de voler.

Acceptaria donar-li un any sabàtic? Sí. D’altres jugadores ho han fet en moltes seleccions mundials. Hem de parlar-ho amb ella i veure com encaixa tot.

Si no guanyen l’Europeu de l’agost del 2023, el gener del 2024 disputaran el Preolímpic. El podriem organitzar? Sí. Entenc que hi ha força possibilitats. Estaria bé. En aquelles dates hi ha pocs llocs a Europa amb un clima adequat per acollir un Preolímpic.

El dia 18 comença la lliga. Com ho veu? No espero grans canvis. El Club de Campo continua molt fort. També Júnior i Polo. El Complutense ha perdut les jugadores més importants.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top