Publicitat
Esports

Mor Wenceslao Piñol, el tècnic més estimat

Estimava el futbol i li encantava ensenyar-lo. Diverses generacions de futbolistes del Terrassa FC i d’altres clubs van aprendre gràcies a ell a jugar i també a respectar el rival i l’àrbitre

Wenceslao Piñol, mostrant orgullós el seu escut del Terrassa Futbol Club / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Va néixer al poble d’El Soleràs, a la comarca de les Garrigues, però va arribar ben jove a Terrassa i es va convertir en un terrassenc més. Wenceslao Piñol Barrull (El Soleràs, 14-6-1930 – Terrassa, 22-9-2022), un dels entrenadors més estimats i rellevants del futbol base del Terrassa FC, va morir als 92 anys la matinada de dimecres a dijous. Els seus molts familiars, amics i companys el van acomiadar ahir al Temple Multiconfessional del Cementiri de Terrassa.

Piñol va ser tot un exemple per a moltes generacions de joves futbolistes que van passar per les categories inferiors del Terrassa FC. Es va iniciar com a futbolista a l’equip de l’Agut, la fàbrica on treballava. Va arribar a jugar a Tercera Divisió. Va destacar, però, com a tècnic, primer a l’Agut i després al Terrassa FC, club en el qual s’acabaria retirant com a tècnic.

A banda d’inculcar valuosos conceptes futbolístics, sempre va procurar que els jugadors dels seus equips es comportessin de manera adequada als terrenys de joc, amb respecte absolut per als àrbitres i els contraris. L’apassionava el futbol i li encantava entrenar. Sempre va mostrar la seva preferència pel futbol base. Volia ensenyar als més menuts, que en aquella època eren els alevins. Entrenava al camp on ara hi ha el camp de hockey Martí Colomer.

Per les seves mans van passar futbolistes que posteriorment destacarien al primer equip del Terrassa FC, com Bernardo Tapia, Paquito o Quim Torrens. Aquest últim recorda l’emprempta que Piñol li va deixar. “Vaig arribar al Terrassa als 11 anys. Llavors la primera categoria que hi havia era la d’aleví. Piñol era un enorme entrenador i una enorme persona. En vaig aprendre moltes coses. T’ensenyava coses que amb d’altres entrenadors no aprenies, com per exemple a aturar la pilota i tenir una visió del joc”, explica Torrens, que en destaca el vessant del comportament. “En una època en què els entrenadors acostumaven a insultar els àrbitres, a nosaltres ens obligava sempre a donar-li la mà en acabar els partits. Sempre ens deia que podíem jugar gràcies a aquell senyor. Era una persona molt educada, correcta i treballadora”, recorda l’exfutbolista del Terrassa.

En els seus darrers anys com a tècnic, Wenceslao Piñol va dirigir el conjunt femení del Terrassa FC, que entrenaria després el seu fill Salvador. En la seva darrera etapa, van arribar a entrenar plegats.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top