Publicitat
Esports

Recordant la figura de Josep Flores

La 64a edició de l’Obert que cada any organitza el Club d’Escacs Terrassa, serà també el Memorial Josep Flores, en record de qui va ser president d’aquesta entitat molts anys

Josep Flores va ser un apassionat dels escacs i va presidir el club egarenc i també la Federació Catalana / alberto tallón

L’Obert que organitza el Club d’Escacs Terrassa, que enguany arriba a la seva 64a edició, portarà de cognom “Memorial Josep Flores”, un homenatge a qui fou president d’aquesta entitat i una persona vinculada de sempre a aquest esport. Flores, que va morir el 20 de setembre de l’any 2020, va ser una figura molt rellevant en el món dels escacs i, a més de presidir durant molt de temps el club egarenc, també va ser president de la Federació Catalana d’Escacs, entre els anys 1999 i 2003, i vicepresident primer de la Federació
Espanyola d’Escacs, entre els anys 1998 i 2004.

El torneig es disputarà els dissabtes a la tarda i s’iniciarà el pròxim 8 d’octubre i finalitzarà el 26 de novembre, amb un total de vuit jornades, que començaran sempre a les 16.30 hores. El ritme de joc serà d’1 hora i 30 minuts per jugador, més 30 segons d’increment per jugada. Sistema Suís en grup únic a 8 partides. Es tracta d’una competició oberta a jugadors amb llicència federativa en vigor i els emparellaments es realitzaran pel programa Swissmanager. L’ordre de desempat que s’aplicarà serà Bucholz(-1), Bucholz total, Sonnenberg Berger, Progressiu i resultat individual.

El participant que no es presenti a la primera ronda o qualsevol altra ronda de joc sense avisar amb antelació, quedarà eliminat de la competició. Hi ha dues fórmules per a la inscripció a aquest torneig. La primera és omplint el formulari que es pot trobar a la pàgina web del club egarenc, al domini escacsterrassa.com, i l’altra enviant les dades per email a club.escacs.terrassa@gmail.com. El termini per inscriure’s és el dia 6 d’octubre 2022.

Les inscripcions

El preu d’inscripció és de 30 euros en general, 20 euros pels socis del club organitzador, de franc per a Grans Mestres, Mestres Internacionals o Mestres FIDE. Els menors de 18 anys i els majors de 65 anys, tenen un preu de 15 euros. El torneig és puntuable per al I Mini-Circuit Territorial de Barcelona, que està format per un conjunt de torneigs de ronda setmanal de ritme lent que es disputen de setembre a juny, i estan organitzats pels clubs de la Territorial de Barcelona.

En total, es repartiran uns 1.000 euros en premis. El vencedor rebrà la quantitat de 400 euros, més un trofeu. El segon classificat a la conclusió del torneig, serà premiat amb 250 euros i un trofeu. El tercer classificat, per la seva banda, rebrà 150 euros i un trofeu, mentre que el quart classificat obtindrà 50 euros.

També s’han previst una sèrie de premis, pels millors classificats segon l’ELO dels participants. L’ELO és el sistema de puntuació dels jugadors en el món dels escacs, que es basa en un càlcul estadístic.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top