Publicitat
Esports

3.000 corredors s’apleguen per la cursa solidària Fanny Sallés

L’atleta terrassenca Joana Minguet ha sigut la primera a creuar la meta, seguida d’Eva Martos i Inna Lebedieva

La vuitena edició de la cursa solidària s'ha celebrat a la rambla d'Ègara / Lluís Clotet

Un ambient festiu i de color violeta ha omplert aquest matí la rambla d’Ègara amb la celebració de la vuitena edició de la Cursa de les Dones, la Cursa Fanny Sallés. Amb un rècord de 3.000 participants, la cita esportiva ha unit esportistes federats, aficionats i famílies en una trobada de 5.000 metres molt compromesos. La guanyadora de l’edició d’enguany ha estat la Joana Minguet, la terrassenca de la Unió Esportiva Terrassa que ha completat el recorregut en 19 minuts i 44 segons. L’han seguit l’Eva Martos (20’01) i l’ucraïnesa Inna Lebedieva (20’03).

L’organització ha valorat molt positivament la participació en la cursa, que ha superat totes les expectatives i ha sumat més de 3.000 persones a la línia de sortida, sense comptar els corredors que s’han incorporat al recorregut sense dorsal. A l’edició anterior els inscrits van arribar als 2.400. David Otero, president de l’AE Mitja Marató, assegura que la Fanny Sallés ha estat “un èxit de participació i d’organització”. I afegeix: “Ha estat un exemple més de civisme, d’integració i d’esport”. Aquesta és la primera edició de la Cursa de les Dones que porta el nom de Fanny Sallés. La Fanny va ser la primera dona periodista esportiva de la ciutat, que va fer una gran tasca per la promoció de l’esport, tasca que es vol reconèixer de manera pòstuma donant el seu nom a la cursa.

Joana Minguet ha estat la primera corredora a creuar la línia de meta / Lluís Clotet

Una part essencial de la cursa és la solidaritat, que amb el nom de la Fanny Sallés recull una part de cada dorsal per destinar-lo a la Fundació Oncolliga, l’organització que ofereix ajuda als pacients de càncer i als seus familiars. “L’organització ho gestiona, però qui ho fa possible és la ciutadania”, ha volgut remarcar Otero.

Joana Minguet, la primera corredora a creuar la línia de meta, ha assegurat que la solidaritat és un dels principals motius de la seva participació: “La cursa m’agrada, però la causa m’encanta”. La corredora de fons de la UAT ha deixat l’uniforme de banda en aquesta ocasió, vestint la samarreta lila de la cursa.

La cursa ha tingut dues sortides, repetint la fórmula de l’any passat. La primera ha estat per les dones amb msr a acreditada i la segona pels homes i la resta de participants, cinc minuts després. Això fa que la competició tingui dos podis diferents, un fet diferencial i que mostra l’aposta de l’organització per la participació femenina. En la segona categoria, el podi ha estat encapçalat per Pablo Carnero (17’26), seguit de molt a prop per Marc Bartolí (17’27) i per David Carné (17’31). Aquesta ha estat la darrera cursa puntuable pel circuit Activa’t de Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
3.000 corredors s’apleguen per la cursa solidària Fanny Sallés
To Top