Publicitat
Diners

El sector de la imatge personal insisteix en reclamar un IVA del 10%

A Terrassa, una trentena de persones han participat en un acte de protesta

Imatge de la concentració a la Plaça Vella / Nebridi Aróztegui
Publicitat

El sector de la imatge personal (estètica, perruqueria i barberies) ha tornat a sortir aquest dilluns al carrer per reclamar, un cop més, una rebaixa de l’IVA que s’aplica a la seva activitat del 21% al 10% en una nova jornada de protestes realitzada simultàniament en unes 70 ciutats espanyoles. “Davant el risc de tancament de desenes de milers de salons de perruqueria i estètica els pròxims mesos”, a Terrassa una trentena de persones s’han concentrat a la Plaça Vella per reivindicar la tornada a l’IVA reduït que els va ser arrabassat l’any 2012.

Segons els concentrats, el sector ha patit una caiguda de facturació propera al 40% el primer trimestre de l’any respecte al mateix període de 2019 i hi ha poques expectatives de millora.

El col·lectiu exigeix al PSOE que compleixi el seu compromís, “considerant que el partit va presentar i defensar l’abril de 2018 una Proposició No de Llei (PNL) reclamant la baixada de l’IVA al tipus reduït del 10% al sector i que ara es resisteixen a aplicar”. “Sabent que d’aquí poc serà votada en el Congrés una esmena dins d’un projecte de llei per a la restitució de l’IVA reduït al sector de la imatge personal, aquest demana al Govern que hi voti favorablement o que restitueixi l’IVA reduït mitjançant un decret llei”, exposen.

Publicitat
El sector de la imatge personal insisteix en reclamar un IVA del 10%
To Top