Publicitat
Diners

Acord entre Cambres per impulsar la digitalització de les empreses

Les Cambres de Comerç de Terrassa, Sabadell i Manresa promouran accions conjuntes per donar suport a la transformació digital de companyies, autònoms i emprenedores

Façana de la Cambra de Comerç de Terrassa / Arxiu

Les Cambres de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, Sabadell i Manresa han arribat a un acord per fomentar la transformació digital d’empreses, autònoms i emprenedors en les demarcacions d’aquestes cambres, a través de les oficines Acelera Pyme, una xarxa impulsada per la Cámara de España i Red.es amb dos objectius: fomentar la digitalització de pimes, emprenedors i autònoms i aportar diferents recursos per fer front a la crisi generada per la Covid-19.

Així, les empreses que formen part de les demarcacions de les tres cambres accediran a assessorament gratuït per part d’un equip professional especialitzat en transformació digital de l’empresa, que els donarà suport i identificarà les necessitats concretes en cada cas i que aportarà informació de valor afegit per a la presa de decisions en matèria digital. D’aquesta manera, les empreses participants disposaran d’una valoració objectiva de les necessitats en matèria digital i rebran un suport continuat per part de les cambres en la digitalització del negoci.

Aquest assessorament inclou aspectes com ara la detecció d’oportunitats, aspectes clau en el llançament de nous productes , suport per crear i implementar una estratègia digital des de zero, o donar suport a les empreses emergents tecnològiques, així com també guiar en la presentació de sol·licituds de subvencions per a projectes tecnològics, etc.

A Terrassa, l’oficina Acelera Pyme es va posar en marxa el mes de juliol. Ara, l’acord amb les Cambres de Sabadell i Manresa permetrà donar-li un impuls, oferint assessorament personalitzat per detectar les necessitats en cada cas i contribuir a la presa de decisions en matèria de digitalització i organitzant conjuntament diferents activitats, seminaris web i jornades informatives, de sensibilització i de capacitació sobre la digitalització del negoci.

A més, les cambres obren un canal d’informació directa amb les empreses que participen a Acelera pyme per informar-les sobre les diferents ajudes, subvencions i d’altres convocatòries d’interès a les quals es poden acollir en matèria de digitalització.

Des de les tres entitats expliquen que l’acord sorgeix de la seva conscienciació pel que fa a la digitalització com un dels reptes prioritaris per al teixit empresarial de les seves respectives demarcacions i de la seva voluntat d’acompanyar les empreses, emprenedors i autònoms en aquest camí.

Red.es (entitat pública empresarial adscrita al Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial) i Cámara de España van posar en marxa un conveni de col·laboració per a la creació de 60 oficines Acelera Pyme a la Red Cámaras de Comercio. Aquest acord tindrà com a objectiu durant dos anys, impulsar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses, micropimes, autònoms i emprenedors. Les actuacions estan cofinançades amb fons FEDER de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya FEDER 2014-2020 (POPE) sota el lema “una manera de fer Europa”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Acord entre Cambres per impulsar la digitalització de les empreses
To Top