Publicitat
Diners

Start-ups de Terrassa busquen inversió al 4YFN

Una desena de negocis de la ciutat participen en aquest esdeveniment mundial centrat en empreses emergents

L’esdeveniment de referència internacional adreçat a start-ups i inversors del sector tecnològic 4YFN (4 Years From Now) torna aquesta setmana a Barcelona, juntament amb el Mobile World Congress. El certamen, considerat l’esdeveniment per a empreses emergents més important del món, aplegarà més de 500 start-ups internacionals i més de 300 ponents al pavelló número sis del recinte de Gran Via entre aquest dilluns i aquest dijous.

Una desena d’empreses egarenques hi prendran part amb l’objectiu de promoure els seus productes i serveis i trobar companys de viatge o finançament per créixer. Hi ha negocis de diversos sectors, des de l’educatiu fins a l’espacial, passant per l’educació, la salut, l’energia, la logística, l’automoció i l’art, entre altres.

L’organitzador de la fira, GSMA, preveu més de 4.000 milions d’euros d’inversió potencial a l’esdeveniment aquest any.

Wecaria: Millorar la comunicació entre tallers i vehicles

Wecaria és una start-up gestada en el programa UPC Emprèn i fundada el 2021 per Xavi Espinal, enginyer electrònic, i Marc Busom, científic de dades. Enguany ha estat una de les 54 seleccionades (entre més de 1.000 candidates) per entrar a l’acceleradora d’start-ups Lanzadera.

Wecaria ha desenvolupat un ecosistema per a conductors i tallers i concessionaris. Extreuen les dades de la centraleta del vehicle i, en temps real, ofereixen aquesta informació als conductors per tal que en coneguin l’estat. Els tallers i concessionaris reben un programari que els permet executar campanyes de màrqueting basades en aquestes dades.

“Hem acabat el desenvolupament de l’app i del programari i durant el mes de març iniciarem el pilotatge a diversos tallers que volen testejar la nostra solució. Paral·lelament, ens trobem en plena ronda d’inversió, i estem principalment interessats en àngels inversors o inversors industrials”, expliquen. És el segon any que participen al 4YFN.

Kreios Space: Un sistema de propulsió elèctrica per a satèl·lits

Kreios Space

Kreios Space és una start-up fundada el maig de 2021 per sis enginyers aeroespacials formats a l’Eseiaat (Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa) amb l’objectiu de desenvolupar un sistema de propulsió elèctric i il·limitat per a satèl·lits. La tecnologia en la qual treballen s’anomena Air-Breathing Electric Propulsion (ABEP) i no necessita combustible. El motor s’alimenta de l’aire atmosfèric i de l’energia del sol. La finalitat és tenir un primer prototip a finals d’any.

És el primer cop que participaran com a empresa al 4YFN. El seu estand estarà ubicat a l’start-up córner de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). “El nostre objectiu és fer ‘networking’ amb les diferents entitats i start-ups que hi participen i parlar amb inversors per realitzar una primera ronda de finançament de cara a aquest estiu”, comenta Jan Mataró, un dels integrants de l’equip. Kreios Space ha guanyat recentment el premi del programa de preacceleració d’start-ups de Barcelona Activa.

CodedArena: Aprendre a programar a través d’un videojoc

El projecte de CodedArena es va començar a esbossar l’any 2014 de la mà de Jordi Rubio, professor d’informàtica, que va decidir buscar una solució per ensenyar als alumnes a programar d’una forma amena i dinàmica. L’empresa, com a tal, es va constituir l’any 2018 per oferir un servei educatiu gamificat que permet que les escoles ensenyin programació utilitzant un videojoc.

És el segon any que participen al 4YFN. “Tenim estand propi. Estem situats a la nova zona EdTech, exclusiva per presentar les noves tecnologies aplicades a l’educació”, explica Iván Pérez Lite, responsable de comunicació de l’empresa. L’any passat van presentar la renovació l’estil gràfic del joc i aquest any presenten un nou sistema de competicions en línia a tall d’eSports. “L’objectiu principal és buscar inversors. Tenim oberta una ronda d’ampliació de capital. Busquem un tipus d’inversor que cregui en el projecte i les seves possibilitats en el sector educatiu, però que també ens acompanyi a fer el salt al mercat B2C”, diu Pérez.

Qualud: Innovació tecnològica per millorar la salut de les persones

Qualud és una empresa d’innovació tecnològica centrada en el sector sanitari. Va néixer l’any 2020, en plena pandèmia, i es dedica a oferir solucions digitals per solucionar problemes o millorar processos en el sector com ara plataformes de gestió administrativa, vídeoconsulta i seguiment de pacients.

Treballen com a agència i consultora per a farmacèutiques, hospitals i clíniques tant privades com públiques, i altres empreses i start-ups, però també comercialitzen productes propis com ara Laia Contigo, una app centrada en la salut mental durant l’embaràs, o Tonifycat, que té com a objectiu acompanyar el tractament de pacients obesos sotmesos a una intervenció de bypass gàstric o reducció d’estómac.

L’any passat ja van participar al 4YFN i enguany ho tornen a fer. Estaran en un estand propi dins de l’espai del Barcelona Health Hub. També impartiran una ponència sobre processos d’humanització, ludificació i experiència d’usuari dins del sector sanitari. “Busquem notorietat i generar possibles clients, socis o projectes”, comenta Eudald Mas, conseller delegat de Qualud.

Bio2Coat: Conservació natural per a aliments frescos

Bio2Coat és una “spin-off” de l’Eseiaat creada per José Ignacio Velasco i Farayde Matta. Ell és expert en enginyeria de materials, i ella, en enginyeria alimentària. Junts han ideat una tecnologia de conservació natural per a aliments frescos, unes formulacions a base de proteïnes vegetals, de carbohidrats i àcids grassos, que es poden aplicar a través d’una dissolució aquosa sobre fruites i hortalisses i que és capaç de crear una barrera semipermeable, comestible i capaç de controlar la maduració i el deteriorament de l’aliment. Estan validant la tecnologia amb grans productors i distribuïdors agrícoles i distribuïdors de productes fitosanitaris i preveuen obrir aquest estiu una primera planta pilot a Terrassa.

Participaran al 4YFN per primer cop. Estaran a l’start-up córner de la UPC. “El nostre objectiu és donar a conèixer la nostra tecnologia i model de negoci entre els inversors que s’acostin. Estem buscant finançament per estructurar la companyia i implementar una primera línia de producció”, explica Velasco.

WindowSight: L’art visual en una plataforma d’“streaming”

WindowSight és una plataforma d’”streaming” per gaudir de l’art visual a través dels televisors i pantalles, d’una manera semblant a com podem gaudir de la música o el cinema a través de plataformes digitals. L’eina pretén crear una comunitat d’artistes professionals i oferir a ciutadans de tot el món accés a la seva obra, “donant a tothom l’oportunitat de tenir peces d’art que milloren la seva llar sense necessitat d’enormes sumes de diners”.

L’any passat ja van ser al 4YFN. Enguany seran a l’estand de Catalan Arts conjuntament amb altres empreses emergents catalanes relacionades amb el món de l’art i la tecnologia. Presentaran el nou compte “business” perquè empreses de tota mena de sectors puguin utilitzar la plataforma en ambients comercials i una nova versió de l’app de televisió més intuïtiva.

“Anem al 4YFN amb dos objectius principals: trobar corporacions interessades a provar i usar aquest nou compte i buscar potencials socis”, assenyala Pol Rosset, conseller delegat i cofundador de WindowSight.

BlockTac: Tecnologia blockchain per combatre falsificacions

BlockTac és una empresa fundada el 2018 amb la intenció d’acabar amb les falsificacions en diferents sectors. Els fundadors de la companyia són Francisco José Guillén i Enrique Lizaso. La idea va sorgir arran de les falsificacions al sector educatiu (universitats) i de l’alimentació (oli d’oliva AOVE).

“Les nostres solucions van rebre el reconeixement del Segell de Qualitat a la Innovació de la Comissió Europea i van ser premiades al programa H2020”, indica Guillén, que n’és el conseller delegat.

BlockTac autentifica actius físics i digitals amb certificats i segells digitals d’un sol ús registrats amb tecnologia blockchain. “Els nostres dispositius Blockchain of Things són autònoms i recullen informació directament de sensors o màquines IoT, xifren les dades i les asseguren en una cadena blockchain pública. La informació passa ara a ser fiable i traçable, impossible de canviar, i vinculada al seu origen”, diu Guillén. “Assistir al 4YFN ens aportarà visibilitat, i ens ajudarà a trobar socis, inversors i clients”, afegeix.

Columat: Taquilles intel·ligents per recollir la compra

Columat, nascuda a cavall entre Terrassa i Sabadell, presentarà el seu servei de recollida de la compra mitjançant taquilles intel·ligents. L’empresa emergent, que estarà en un dels estands de Barcelona Activa, pretén donar a conèixer la seva principal línia de negoci, que aposta per la innovació i la digitalització dels supermercats, mercats municipals, farmàcies, oficines i edificis mitjançant una recollida de la compra en punts estratègics per conveniència i amb disponibilitat 24/7.

La intenció de Columat és aprofitar el seu pas pel 4YFN per tancar una ronda de finançament que permeti a la start-up augmentar el nombre de treballadors. “Columat ha crescut molt el 2021. Tenim 42 punts de recollida repartits per l’Estat i Andorra. Ara, però, busquem inversors per tenir més personal”, explica la cofundadora i directora d’operacions, Georgina Coll. La companyia, que és el primer cop que assistirà al congrés, també aprofitarà l’estada a la fira per establir aliances estratègiques amb altres empreses.

AEInnova: Reconvertir l’escalfor residual en una energia neta

AEInnova, empresa terrassenca focalitzada en l’eficiència energètica i en la digitalització de la indústria 4.0 i les ciutats intel·ligents, participarà per quart cop al 4YFN i per segona vegada al Mobile World Congress. Al MWC hi tindrà estand propi dins del pavelló espanyol i al 4YFN estarà dilluns i dimecres a l’estand de la Fundación Repsol i dijous al del BStartup de Banc Sabadell, que és el seu soci accionista.

La companyia, que proposa una tecnologia per generar electricitat a partir de l’escalfor residual, presentarà el primer sensor comercial del món sense bateries de cap mena. S’alimenta només de calor o fins i tot vent i fa servir la banda NB-IOT del 5G. La companyia té obertura una ronda de finançament i espera llançar una IPO a l’Euronext París l’any 2023 o 2024.

Terrassa, la tercera ciutat catalana en nombre d’start-ups

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Start-ups de Terrassa busquen inversió al 4YFN
To Top