Publicitat
Diners

La Comissió Europea inverteix en la terrassenca AEInnova

La companyia egarenca ha firmat un acord de finançament amb el Fons del Consell Europeu d’Innovació, pel qual rebrà dos milions d’euros. L’empresa preveu captar dos milions més amb una ronda oberta recentment

Raúl Aragonés, president d’AEInnova, i David Comellas, primer inversor i actual director general de l’empresa / cedida

AEInnova (Alternative Energy Innovations), empresa egarenca amb seu al barri de Ca n’Aurell, acaba de signar un important contracte d’inversió amb el Fons del Consell Europeu d’Innovació (EIC Fund, per les seves sigles en anglès) de la Comissió Europea (CE) que els suposarà una injecció de dos milions d’euros. La companyia, que proposa una tecnologia per generar electricitat a partir de l’escalfor residual, es converteix així en un dels primers negocis d’energia i IoT (internet de les coses) directament invertits per la CE.

Els diners es desemborsaran en dues fases. La primera, per valor d’un milió d’euros, es va executar el setembre a través d’un préstec participatiu convertible a 18 mesos atorgat per l’EIC Fund. En la segona, el macrovehicle de la CE invertirà un milió més a la ronda que la companyia ha obert recentment i amb la qual espera incorporar nous inversors, principalment fons de capital risc, que aportin un capital addicional de dos milions d’euros per permetre el desenvolupament del pla estratègic de l’empresa.

L’acord amb l’EIC Fund ha estat negociat per part d’AEInnova amb l’assessorament dels advocats Fede Segura i Jordi Vilanova, del despatx Roca&Junyent de Barcelona, juntament amb els advocats Linklaters de París, representant la Unió Europea. Per la seva banda, la ronda de fiançament oberta aquest mes d’octubre està sent negociada amb Fellow Funders.

Entre els plans de la companyia i amb el capital que obtingui d’una banda i altra, AEInnova vol avançar en la certificació dels seus productes i debutar a la borsa, concretament a l’Euronext Growth de París l’any 2023, per la qual cosa també ha contractat Fellow Funders com a assessors. “Volem tenir una eina de captació de fons continuada”, explica Raúl Aragonés, president d’AEInnova, que tampoc descarta cotitzar a BME Growth, un mercat espanyol de valors anteriorment denominat Mercat Alternatiu Borsari i dedicat a empreses de capitalització reduïda que busquen expandir-se.

Nascuda fa set anys a la UAB
AEInnova, amb seu al carrer del Pare Llaurador, va néixer el 2014 a partir d’un grup d’investigadors del Departament de Microelectrònica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). De fet va néixer com a “spin-off” (empresa derivada) de la universitat, però amb el temps va adquirir entitat pròpia. L’“scaleup”, dirigida per David Comellas i presidida per Raúl Aragonés, compta actualment amb una plantilla d’una vintena de treballadors.

Es dedica a desenvolupar solucions mediambientalment sostenibles per a la sensorització sense fils (IoT) per grans indústries aplicant tecnologia termoelèctrica, solar i eòlica “que elimina les altament contaminants bateries de liti d’aquest tipus de dispositius”, expliquen. També està desenvolupant una solució de recuperació de calor residual perduda en processos industrials, convertint-la en energia elèctrica neta i sostenible. La seva tecnologia es basa en els generadors termoelèctrics de radioisòtops dels satèl·lits espacials.

Des de la companyia asseguren que tenen una clara vocació mediambiental. En aquest sentit, AEInnova ha estat convidada un any més a la cimera de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, COP26, que aquest any es fa a Glasgow. El seu president, Raúl Aragonés, hi parlarà sobre les bases tecnològiques i mediambientals que han de seguir les indústries per ser més digitals amb el menor impacte ambiental.

Publicitat
To Top