Publicitat
Diners

Una app per tenir cura de la salut mental en l’embaràs

L’empresa terrassenca Laia Health llança una aplicació mòbil per acompanyar les dones en els canvis emocionals de la maternitat

L’app Laia Contigo ofereix acompanyament emocional durant la preconcepció, l’embaràs i el postpart / alberto tallón

Qualud S.L. una empresa emergent allotjada a un dels locals del Qu4drant.0 gestionats per l’Ajuntament de Terrassa, a través de la seva empresa derivada, Laia Health S.L., acaba de llançar al mercat una nova aplicació mòbil per acompanyar les dones en la protecció de la seva salut mental durant la preconcepció, l’embaràs i el postpart. Es tracta de Laia Contigo, una app disponible tant per a dispositius Android com iOS adreçada a informar, avaluar, detectar i assistir les persones que pateixen trastorns mentals durant la maternitat o que viuen els canvis emocionals habituals que es produeixen en aquesta etapa “en soledat i silenci”.

És un projecte de l’egarenca Irene González, psicòloga, fundadora i CEO de Laia Contigo, que compta també amb la psiquiatra i psicoterapeuta perinatal Estel Soto i el suport d’un equip de professionals de l’àmbit clínic, de disseny i desenvolupament de negoci, especialitzat en el sector sanitari.

“Volíem crear un espai des del qual poder acompanyar i cuidar a les dones durant la seva maternitat, donant-los un espai des del qual abordar un tema tan tabú com és la salut mental en aquesta etapa, perquè deixin de patir en silenci i se sentin acompanyades”, comenta Irene González.

Un període de vulnerabilitat

I és que l’etapa perinatal és un període d’elevada vulnerabilitat psíquica per a les dones. Es calcula que a l’Estat espanyol, un 25% patirà un trastorn mental durant la maternitat i que fins a un 90% d’elles experimentarà símptomes de tristesa o ansietat. Però la dada més alarmant és que els estudis apunten al fet que més del 75% d’aquestes dones mai arribarà a ser ni diagnosticada, ni tractada, “amb totes les complicacions que això comporta en la salut de la dona, en l’evolució de la gestació i el part, en la de la parella, en la vinculació maternofilial i en el neurodesenvolupament del bebè”.

Així, l’app Laia Contigo ofereix informació fiable, basada en l’evidència científica actual, sobre els possibles canvis psicològics i emocionals que es produeixen durant la maternitat a través d’articles, vídeos i podcasts. També es mostren eines de gestió emocional com “mindfulness” per poder fer des de casa i s’ofereix la possibilitat de realitzar consultes per escrit i videoconsultes amb una professional especialitzada en psiquiatria perinatal.

A més, s’ha creat un espai comú per a totes les usuàries de l’aplicació on poder generar una comunitat de mares, la “Tribu de Laia”, per posar en comú experiències de maternitat, treballar en la sustentació social amb altres mares que estiguin passant per experiències similars i “sentir-se així més secundades i compreses”.

Un projecte premiat

L’aplicació desenvolupada per Laia Health S. L. ha sortit fa poques setmanes al mercat, però el projecte compta ja amb una trajectòria d’ideació, desenvolupament i preparació darrere que l’ha fet mereixedora d’alguns premis. L’app Laia Contigo va ser guardonada en la “Health4Good Academic Edition”, organitzada per DKV amb la col·laboració de l’escola de negocis Esade i la seva associació d’alumnes Ennova en la categoria de salut de la dona. La idea va rebre 500 euros i una plaça en l’“Idea Up” d’Esade, una acceleradora de sis mesos amb mentors. De fet, Laia Contigo va guanyar també la fase final d’aquesta iniciativa, l’”Idea Up Challenge”, un esdeveniment organitzat també per Esade i l’Ennova Student Association, en l’edició de 2021.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top