Publicitat
Festa Major

Tortell Poltrona presenta la gala de circ

L’espectacle d’avui dimecres estarà dedicat a Pau Riba

Tortell Poltrona, un clown referent a Catalunya

La gala de circ de Festa Major d‘aquest dimarts a càrrec de Tub d’ Assaig 7.70 proposa, enguany, mirar al cel més que mai. No solament perquè el circ ja ens demana enlairar els ulls ben amunt, sinó també perquè tributarà homenatge a l’artista català Pau Riba que va traspassar el passat 6 de març d’aquest any (demà dimecres farà quatre mesos). El gran Tortell Poltrona, el pallasso de referència a Catalunya i arreu, serà l’encarregat de conduir l’espectacle que, com sempre, promet moltes emocions, mentre que el grup de rocker-clowns De Mortimers hi posarà les notes poètiques musicals de Pau Riba.

La gala oferirà actuacions d’artistes diversos que demostraran el seu enginy, habilitat i equilibri en diferents números d’acrobàcia. Artistes que es bellugaran sobre bàscules oscil·lants, pujaran a les cordes i caminaran sobre boles i rodes. El circ és il·lusió, fantasia, màgia, i això és el que veurem aquest vespre a partir de les 19.30 hores a la plaça Vella, espai de la carpa de circ de Festa Major.

El Tub d’Assaig 7.70 és una associació plenament consolidada a la ciutat i és l’encarregada de les gales de circ que hi ha durant l’any, com la de Festa Major i la del mes de setembre a la Maurina. És una entitat que fa producció d’espectacles a més formació amb la seva oferta de tallers. També promou residències d’artistes perquè puguin assajar els seus espectacles. Tub d’Assaig 7.70 té la seu al carrer de Sant Leopold.

El fet que l’espectacle reuneixi a Tortell Poltrona i al grup De Mortimers per fer tribut a Pau Riba no es casualitat. El Circ Cric de Poltrona, establert al Montseny, va obrir fa un temps el seu cabaret nocturn i per la inauguració va comptar amb el cantautor d’origen mallorquí que es va establir a Tiana i va ser allí on va morir. Riba va presentar “Ribaibal”, un recital de cançons i poemes artesanals i en família.

El grup De Mortimers també havia fet col·laboracions amb Riba. La formació de música i pallassos i l’artista van actuar, per exemple, al Centre Artesà Tradicionàrius a Barcelona amb un concert de nadales en el que posaven noves lletres a cançons conegudes. No hi va faltar la crítica i la ironia a l’actualitat política i social.

Tenir a Tortell Poltrona serà tot un luxe per petits i grans. Aquest personatge, que vesteix amb robes amples i de quadres, i amb barret, sempre porta un gran somriure vermell pintat i nas de pallasso. Al gran clown se’l coneix també per ser un dels impulsors de la societat Pallassos sense Fronteres, a través de la qual ha participat en expedicions als camps de refugiats i zones empobrides del món.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top