Publicitat
Gent de Terrassa

“La sardana, a part de la feina i la família, és el meu univers”

/ Alberto Tallón

Nuri Escudé, presidenta de l’agrupació folklòrica amunt i crits

El món de les sardanes li ve de tradició familiar, ja que la seva mare era de l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits. “Amb quatre anys vaig començar a ballar”, recorda. I als setze, ja es va incorporar a aquesta entitat. “M’encanta i per mi la sardana ho és tot i, a part de la feina i la família, és el meu univers”, assenyala. “No canviaria les sardanes per res i continuo ballant”, manifesta.
Primer va exercir de secretària de l’agrupació i, a partir de 1999 va accedir a la presidència, un any després de la celebració del cinquantenari. “Ara és diferent de quan vaig entrar, perquè llavors hi havia poques entitats”, apunta. Considera que la sardana no es perd i explica que “costa, però tenim colles” i hi ha força afició.

Fa classes de sardanes i té el títol de mestra monitora. “Gaudeixo ensenyant i tractant amb la gent. Tots els camps de la sardana m’agraden. M’agrada dirigir, però també m’agrada ballar”, diu.

Professionalment, és secretària de direcció. “Soc de números i sempre m’ha agradat la comptabilitat i ja m’hi volia dedicar”, afirma i afegeix que “he hagut d’aprendre molt perquè tot això ha canviat” amb el pas dels anys.

És militant del PSC de Terrassa i exerceix de secretària de cultura d’aquesta formació. Té clar, tanmateix, que “no soc política i tot ho faig per a la ciutat”.

En el seu escàs temps lliure, encara té temps de formar part dels Bandolers. “És el meu esplai”, afirma. També col·lecciona didals i, quan pot, li encanta llegir, concretament “novel·les roses”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top