Publicitat
Gent de Terrassa

“L’educació és vital i tothom hi diu la seva sense saber de què es parla”

/ Nebridi Aróztegui

M. Jesús Comellas, doctora en psicologia i professora emèrita

“Les criatures m’agradaven i em van dir que estudiés per a mestra”, assegura, i va tenir clar que “no volia treballar al taller que tenien els pares”. I tota la vida ha exercit aquesta professió. Va anar a treballar a l’escola Talitha i la seva directora, la Maria Teresa Codina, la va comminar a continuar estudiant i es va acabar formant en Psicologia. “L’estudi del comportament humà, més ampli, m’atreia”, diu.

Es va doctorar en aquesta especialitat i també ha fet classes a la universitat. I col·labora en diversos mitjans. Va ser la creadora de L’Heura “perquè creia que no era just a la mainada que tenia dificultats” i també va estar a La Roda.

“L’educació és vital i penso que es fan molts disbarats i tothom hi diu la seva sense saber de què es parla”, afirma. Ha escrit trenta-sis llibres i acaba de publicar, “Generació Sènior. Envellir en la societat de la joventut”, on tracta el “desprestigi que hi ha” amb les persones que van envellint.

“Hem de mirar-nos d’una altra manera amb aquesta meritocràcia, aquesta titulitis i allò que has de ser feliç”, diu i també que “hi ha eslògans que ens han empobrit molt i si em diuen que estic activa m’agrada, i si em diuen que estic jove, m’enfado”. “La vida és fer-se gran i arribar a la vellesa. És una etapa que la volem viure tant com es pugui, perquè l’alternativa no és tan interessant”, detalla.

Li agrada anar en bicicleta i en patinet. Ara lidera un projecte amb “el saber i l’experiència de les persones grans” com a eixos. I avui, a la Coral Els amics, celebrà els 60 anys com a mestra.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top