Publicitat
Gent de Terrassa

“Viure uns Jocs Olímpics és una sensació que val la pena”

Ton Fíguls, professor de Ciències de l’Activitat Física i Esports

Des de petit, recorda, “tot això de l’activitat física i l’esport m’atreia molt” i quan va haver de decidir, es va decantar cap a aquests estudis. Sobre si tenia clar des de l’inici a dedicar-se a la docència, assenyala que “al llarg de la carrera tens molts inputs i ara està més diversificada, però llavors era molt o educació o rendiment”, explica. Li agradaven els dos vessants, si bé diu que “l’educació em va anar bé per un tema de seguretat, perquè hi ha esports que són molt professionals, però altres no ho són tant”.

Havia jugat a waterpolo i parlant amb un antic company d’escola, va ingressar com a preparador físic del primer equip masculí de l’Atlètic de hockey. “Em va donar la possibilitat de treballar amb un equip de l’elit i haig d’agrair a aquest club perquè vaig poder entrar a la selecció espanyola absoluta”, on va estar molts anys.

Ha participat en sis jocs Olímpics com a preparador físic d’aquest combinat. “Com a jugador no hi vaig poder participar, però sí com a tècnic”, diu, i afegeix que “viure uns Jocs Olímpics és una sensació que val la pena”, tot i que comporta sacrificis en l’àmbit laboral i familiar.
Va ser professor d’Educació Física de l’Escola Pia i ara fa de docent a la Blanquerna. “L’educació física ha canviat completament i ara, més que quantitativa, és qualitativa”, comenta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top