Publicitat
Gent de Terrassa

“A Suècia són respectuosos i educats, però molt reservats”

Tíscar Graells, biòloga i doctora en microbiologia

No ho tenia clar, tot i que la Ciència i la Biologia li agradaven, però dubtava perquè l’atreia el Periodisme i escriure. Una professora de l’escola on anava, els Carmelitans, de nom Maite Sapés, va promoure la seva decisió. “Era molt bona professora de biologia i em va fer canviar el xip”, detalla.

Estar al laboratori era el que més l’encisava d’aquesta carrera i la seva intenció era “estar a un lloc on pogués estar trastejant amb el microscopi”. No es veia “de cara al públic i per això vaig triar Biologia, per estar darrere de la càmera”. Va fer les pràctiques al CatLab i va estar treballant un temps a aquesta entitat, en el departament de Microbiologia fins que, arran d’una beca, va fer una estada a la Universitat d’Uppsala, a Suècia. Va acabar el doctorat i, posteriorment, va entrar a la Reial Acadèmia de Ciències de Suècia, on està actualment.

“Allà estic investigant el que es diu la resistència antimicrobiana, és a dir, quan els microorganismes es fan resistents a les opcions terapèutiques que tenim”, explica. Fa tres anys que hi és i ara està pensant en si continuarà.

“La gent de Suècia és molt educada i molt respectuosa i si els necessites t’ajuden, però són molt reservats i costa tenir una relació més profunda” amb ells, destaca. Treballa a Estocolm, però viu a Uppsala, a mitja hora de distància.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top