Publicitat
Gent de Terrassa

“La gestió a Terrassa és molt bona i per això surten tants artistes”

/ Nebridi Aróztegui

Pere Portero, músic, musicòleg i artista

Fa un mes que ha acabat “la carrera de Musicologia”, tot i que, durant tres anys, va estudiar Psicologia, professió del seu pare. També la Biologia l’atreia. Va deixar aquesta carrera i va marxar a Irlanda, on “tocava la guitarra pel carrer”. Quan va tornar, va iniciar els estudis de música amb l’objectiu “d’entendre-la de manera més global i que no sigui només la teòrica i la interpretativa i més la seva funció social i les emocions, i la música ètnica i la de les cultures”.

Actualment, fa classes particulars, però també concerts, amb un grup que es diu Jarana, i que es dedica les “versions populars”. A més, organitza les jam sessions del Reina Victòria. “Està funcionant molt bé i hi ha gent que ve de fora i molts són assidus”, explica.

“La barreja de la música amb les emocions m’interessa molt”, comenta. Un dels seus propòsits, que ja es va plantejar per al treball final de carrera, és “esbrinar si hi ha una resposta emocional innata en un ésser humà davant d’un determinat acord, independentment de la seva cultura”.

Toca cinc instruments i “el piano em sembla meravellós, però un blues o un instrumental amb una guitarra és molt maco, també”. Afirma que “Terrassa és fantàstica i, a nivell cultural i musical, s’està fent una gestió molt bona” i per això, considera que “surten tants grups i artistes”.

Havia jugat a tenis, però ara les seves preferències es decanten pel pàdel, esport en el qual està federat. També, quan té una mica de temps lliure, li agrada quedar amb els amics.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top