Publicitat
GentDT

Com és el consumidor d’avui?

La figura del consumidor ha canviat força els últims anys, en especial amb la popularització dels telèfons intel·ligents i les vendes online, una modalitat que creix cada dia més entre els espanyols, que ja ens trobem en la quarta posició en tot Europa en adquirir béns mitjançant transaccions per internet.
Segons un estudi dut a terme pel comparador d’assegurances Acierto.com, el 62% dels consumidors es decanten per les adquisicions a través de la xarxa en lloc de la botiga física. De la mateixa manera, el 70% dels espanyols admet realitzar de forma freqüent aquest tipus de compra. Amb aquestes dades no és d’estranyar que, en termes globals, les vendes per internet s’hagin disparat un 24% en l’últim any.

Entre les raons per escollir l’e-commerce hi ha l’estalvi de temps i la possibilitat de comparar diferents opcions sense dedicar massa temps (sobretot si utilitzem un comparador específic) i sense haver de desplaçar-se d’un establiment a un altre. De fet, fins a 9 de cada 10 usuaris comparen i investiguen abans de comprar, i fins al 95% consideren que la seva decisió final ha estat presa després del coneixement adquirit durant aquest procés.

Els que més comparen a través d’internet són els homes menors de 25 anys (quasi el 70% ho fan, un 14% més que elles). No obstant això, un 26,7% de les dones menors de 25 anys usen internet per fer consultes i comparacions, però acaben la compra en una botiga física (en el cas dels homes només ho fan un 19,6%).

Si ens fixem en els barons d’entre 55 i 65 anys, són 4 de cada 10 els que prefereixen realitzar la compra físicament prèvia comparació online. Les dones d’aquesta franja d’edat que se sumen a aquesta tendència són només el 25,81%.

Això sí, encara no ens atrevim amb tots els productes, sinó que ens quedem, per aquest ordre, amb la tecnologia, la roba, els complements, els viatges, les entrades i els llibres. Si ens fixem, es tracta de productes, en la seva majoria, que no hem de provar i les especificacions dels quals podem consultar online.

Quant a la moda, l’increment de les adquisicions a la xarxa ha portat aparellat un augment del conegut com showrooming, la moda d’anar a la botiga a emprovar-se les peces prèviament per acabar comprant per internet. Actualment ho practiquen 2 de cada 6 compradors. I la xifra no deixa de créixer. 

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top