Publicitat
Terrassa

L’atracador d’una botiga “detingut” per dos treballadors i un mosso de paisà

L’encaputxat irromp a una botiga Bon Àrea del carrer de Faraday. Branda un ganivet, s’acosta per l’esquena a un treballador i li etziba "solament vull els diners". Però, ai, una companya de l’interpel·lat veu l’escena i propina cops d’ampolla a l’atracador, i resulta que un mosso fora de servei està comprant en el comerç. I el lladre acaba detingut, amb molts problemes per a aquest mosso i uns altres que arriben després. Dos agents sofreixen lesions.

Aquell detingut, un home de 42 anys amb un inflat historial en els cossos policials, s’asseurà en la banqueta acusat de tres delictes: robatori amb intimidació en local obert al públic amb ús d’armes, en grau de temptativa; resistència i lesions. En total, el fiscal reclama nou anys de presó en les seves conclusions provisionals abans del judici, previst per a demà dijous en l’Audiència Provincial.

No serà, ni molt menys, el primer judici al qual s’enfronti l’imputat, Al març del 2006, ja va ser condemnat a tres anys i sis mesos de presó pel jutjat penal número 2 de Terrassa per un altre atracament. I al desembre del 2011, el jutjat penal número 3 de Terrassa li va imposar set anys i nou mesos de presó per dos delictes de robatori amb violència i intimidació. Al juny del 2017, una sentència del jutjat d’instrucció número 4 de la ciutat el va condemnar a quatre mesos de presó i una multa per un delicte d’atemptat i un altre de lesions.

Encaputxat, cara tapada
Amb aquesta fulla de "serveis", la més recent, a les esquenes, el sospitós va entrar el 22 de gener del 2019, a la 1.15 de la tarda, en un establiment Bon Àrea situat al carrer de Faraday, al barri de Ca n’Aurell. Anava encaputxat, amb la cara tapada, i portava un ganivet. Es va dirigir per l’esquena a l’empleat que en aquell moment estava al costat de la caixa registradora.

Allò era un atracament. "Solament vull els diners", li va dir.

L’encarregada va reaccionar. Segons explica el fiscal, "va començar a donar cops amb una ampolla a l’acusat". El seu company va abandonar la zona de les caixes i el delinqüent va aprofitar aquesta circumstància: expedit el pas, va agafar els diners d’una màquina, uns 355 euros.

No va poder fugir. Li esperava una altra sorpresa d’envergadura. Un agent dels Mossos d’Esquadra, fora de servei, estava fent la compra. Va ser una casualitat que va truncar la intenció delictiva.

El mosso es va posar alerta. Què passa? Era el que semblava: un atracament. Va acudir a la caixa i es va identificar com a policia. Ho va fer de manera verbal. I, prest a impedir el robatori, va agarrar fort una mà del lladre, precisament la mà que empunyava el ganivet. La maniobra va ser ràpida. L’atracador va replicar amb força, "amb gran violència", diu el fiscal.

De res li va servir la seva resistència. Li van llevar l’arma blanca. Entre els tres, el mosso i els dos treballadors de la botiga, el van retenir fins que va arribar una dotació dels Mossos d’Esquadra, amb agents uniformats. Eren dos policies. La comissaria havia rebut una trucada urgent: atracament en una botiga del carrer de Faraday, entre la de l’Infant Martí i la d’Antoninus Pius. Quan arribà la unitat policial, el sospitós estava al terra, es regirava, agressiu, molt agressiu, agitat, ferotge. Va costar detenir-lo, va costar en gran manera col·locar-li les esposes.

El primer mosso, el client, va sofrir lesions en el forcejament: un esquinç de lligament cubital intern polze a la mà esquerra. Va ser ingressat en un centre sanitari on li van realitzar un tractament quirúrgic. Un altre agent, que va participar en la detenció, va sofrir un cop en una mà que només va requerir una assistència mèdica.

El detingut va passar a disposició judicial el 24 de gener i va sortir del Palau de Justícia directe a presó. Dijous vinent, en principi, serà jutjat com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb intimidació amb ús d’armes, un delicte de resistència i un altre de lesions. Segons el fiscal, en l’acció de l’acusat van concórrer circumstàncies agreujants: ús de disfressa, multirreincidencia en el cas de l’atracament i reincidència en el cas de la resistència i les lesions.

Judici
Per la temptativa d’atracament, demana sis anys de presó. Pel concurs del delicte de resistència amb el de lesions reclama tres anys. A més, el sospitós haurà de pagar indemnitzacions als dos mossos ferits en aquell robatori que van evitar dues víctimes, dos treballadors, i un mosso que feia la compra a la botiga assaltada.

Els tres, i els mossos que van intervenir en la complicada detenció, estan cridats a declarar en el judici poc més d’un any després de l’accidentat atracament.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top