Publicitat
Terrassa

Ciutadans proposa ampliar el finançament del transport metropolità

Ciutadans (C’s) ha presentat una esmena als pressupostos generals de l’Estat perquè es pugui finançar l’ampliació de la subvenció a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). L’objectiu és dotar al consorci d’una partida de 100 milions d’euros addicionals per finançar el transport regular de viatgers a la regió urbana de Barcelona.

El portaveu del grup municipal de C’s a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, indica que "el transport urbà a la nostra ciutat pateix un fort dèficit a causa de la Covid-19", per la qual cosa, "per garantir el servei és fonamental que s’injectin fons públics". En opinió del regidor, "és la manera de mantenir la flota activa i de superar aquest període de crisi a conseqüència de la pandèmia".

Ciutadans adverteix que en el projecte de pressupostos per al 2021, la inversió a l’Autoritat Metropolitana del Transport (AMT) es congela respecte a la del 2018.

Menys recaptació
La formació considera que "és obligatori augmentar els recursos destinats al finançament del transport regular de viatgers l’any vinent", i que "només així es poden pal·liar les conseqüències del descens en la recaptació per la venda de títols de transport en disminuir la demanda". C’s també vincula la necessitat de més finançament per a la AMT amb l’augment de l’oferta en el transport públic que ha estat necessària durant la pandèmia per tal de complir les mesures de seguretat que exigeix la Covid-19, com una disminució de l’aforament. Això sumat a les despeses noves en neteja, desinfecció i equips de protecció personal.

Publicitat
To Top