Publicitat
Terrassa

El jutge autoritza un permís de 3 dies per a Josep Rull, malgrat l’oposició del fiscal

El jutjat de vigilància penitenciària ha aprovat el permís de tres dies que la presó de Lledoners ha proposat per a l’exconseller Josep Rull, al qual la Fiscalia es va oposar argumentant que l’intern no està penedit perquè segueix proclamant un “pres polític”.

En un acte publicat per l’agència EFE, el jutjat de vigilància número 5 de Catalunya autoritza els tres dies de permís per al polític egarenc, que, com els altres líders independentistes presos a Lledoners, té les seves sortides limitades des de finals de juliol passat, quan el jutjat li va suspendre el tercer grau que li va concedir Justícia.
Precisament, el Tribunal Suprem fa dies que delibera sobre la semillibertat dels líders independentistes presos, que va ser recorreguda per la Fiscalia, i també sobre la flexibilització penitenciària que van gaudir gràcies a l’article 100.2, que els va permetre sortir a treballar i fer voluntariat durant mesos.

Amb arguments similars als que esgrimeix per oposar-se al tercer grau de Rull, la Fiscalia ha impugnat el permís de tres dies proposat per la presó de Lledoners, al qual, recorda el jutge, tenen dret els reclusos que hagin complert una quarta part de seva condemna (com és el cas de Rull) i mantinguin bona conducta a la presó. El Ministeri Públic al·lega que Rull no ha assumit la “responsabilitat” dels fets pels quals va ser condemnat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top