Publicitat
Terrassa

Èxit de la sisena edició de la Fira de l’Oliva

Els visitants van poder tastar olives i oli de diversos productors artesans / LLUÍS CLOTET

“És un mercat per donar a conèixer tota mena d’olives. Hi ha cinc parades d’olives i cada una en té de diferents”, afirmava Joan Tolsau, d’Olives Baraka. Aquest dissabte va tenir lloc al barri de Ca n’Anglada la sisena edició de la Fira de l’Oliva, després que l’any passat es cancel·lés a causa de la pandèmia. Ca n’Anglada es va omplir de prop de quaranta parades, on les olives i l’oli van ser els protagonistes. Així i tot, també s’hi van poder trobar parades amb embotits i formatges, entre altres productes artesans. Tots, de productors i ramaders de proximitat. 

La fira va estar organitzada per l’Associació de Comerciants El Tomb de Ca n’Anglada, amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa. Donada la situació actual, es van haver d’establir diferents mesures de prevenció i cancel·lar algunes activitats. Primer de tot, van reduir la longitud de la fira per tal de poder-la perimetrar i, així, controlar l’accés i evitar aglomeracions. Les parades es van ubicar al llarg del carrer de Sant Cosme fins a la meitat de la Plaça de Ca n’Anglada.  D’altra banda, no es van poder fer concerts ni el tradicional concurs de llançament de pinyols. “Tot el que és restauració dins de la fira, activitats, espectacles i música s’han cancel·lat, perquè les distàncies no ens ho han permès”, exposava Susana Medina, secretària de l’Associació de Comerciants El Tomb. 

“És la primera fira que fem a l’any”, deia Joan Baraka. La Covid-19 ha afectat molt al sector. Abans feien fires medievals i modernistes, entre altres; però es van parar en sec. La seva alternativa, durant els últims mesos, han sigut els mercats a través de la xarxa de consum de Barcelona, “amb la nostra oliva ecològica hem pogut vendre allà”, explicava. Tot i que, amb la celebració de la Fira de l’Oliva, sembla que la situació avanci. 

Es podria dir que la fira va ser tot un èxit. Així ho afirmen tant Joan Tolsau com Susana Medina. El dia assolellat va acompanyar. Hi va haver cues per poder accedir al recinte i l’acceptació al barri i a tot Terrassa va ser molt bona. “Ha vingut bastant gent i la gent està molt contenta que hi hagi la fira. Tenien ganes de poder sortir al carrer i gaudir d’una festa com aquesta, de veure parades i ambient al carrer, que fins abans ho teníem una mica prohibit”, explicava Tolsau. 

Fotogaleria: Fira de l’Oliva a Ca n’Anglada

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top