Publicitat
Terrassa

Avís als usuaris de patinets

Nova normativa de trànsit

L'Ajuntament pinta el terra per avisar els usuaris de bicis i patinets / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Terrassa no haurà d’adaptar la seva normativa a les noves regulacions de la Dirección General de Tráfico (DGT), que van entrar en vigor ahir dimarts, perquè ja va fer les assimilacions abans. La nova ordenança de mobilitat, aprovada el mes de gener, va incloure els límits que la DGT ha imposat a tota Espanya: la velocitat màxima en vies urbanes serà de 20 km/h en carrers que disposin de plataforma única de calçada i vorera; de 30 en vies d’un únic carril per sentit de circulació i de 50 km/h en vies de dos o més carrils per sentit de circulació. L’Ajuntament sí ha aprofitat els darrers dies per pintar els senyals horitzontals d’avís a usuaris de bicicletes i aviat ho farà amb els de patinets.

L’ordenança municipal, que actualitzava els continguts de dues normes anteriors, que tenien ja 25 anys,va entrar en vigor dilluns 11 de gener amb les principals novetats de les limitacions de velocitat, de la prohibició d’estacionament de motos sobre la vorera i de la regulació de circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP), sobretot dels patinets elèctrics. La irrupció d’aquests aparells a la via ha generat tensions i feia mesos que el Consistori volia regular-ne l’ús  en consonància amb les recomanacions i, després, amb les obligacions concretades per l’executiu central.

Poden circular en patinet elèctric persones a partir dels 14 anys d’edat, amb casc obligatori fins els 16 anys. I només un usuari per patinet. Tant aquests aparells com les bicicletes poden circular pels carrers limitats a 30 km/h o inferior i les autoritats aconsellen anar pel centre de la calçada. Per norma, ni bicis i ni patinets poden circular per les voreres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Avís als usuaris de patinets
To Top