Publicitat
Terrassa

El Parlament aprova la proposta de la residència

ERC, JxC i la CUP s’abstenen en la votació de la proposta de la socialista Eva Candela

Els terrenys cedits per l’Ajuntament de Terrassa per a la construcció de l’equipament / Alberto Tallón
Publicitat

La diputada socialista Eva Candela ha defensat la proposta reclamant incloure en el pròxim pressupost de la Generalitat una partida per a la construcció de la residència i centre de dia a Sant Pere Nord. Aquest projecte, reivindicat durant molts anys a Terrassa, ha estat debatut el marc de la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya, i ha estat aprovada amb el vot favorable de tots els grups parlamentaris i l’abstenció d’ERC, Junts per Catalunya i la CUP, No hi ha, doncs, «cap esperança que es porti a terme», apunta Eva Candela.
Durant el debat en comissió, la CUP va posar en dubte si el model residencial és el més adient i també va qüestionar la sol·licitud de places. Es va preguntar com s’està gestionant el projecte des de l’Ajuntament i quines altres opcions hi ha que no sigui la construcció d’una residència.
El diputat Ferran Roque, de Junts per Catalunya, va justificar l’abstenció del seu partit en el fet que actualment no saben quin tipus de servei a la gent gran ha de donar la Generalitat. Roque va afirmar que «potser arribem a la conclusió que s’han d’oferir uns altres tipus de places a Terrassa dels que es van pensar l’any 2009. Podria ser que la millor zona no fos Sant Pere Nord, o que Terrassa no fos el municipi més escaient de tot el Vallès».

Inadmissible
La socialista Eva Candela creu que “és inadmissible que es qüestioni en aquest moment, amb les llistes d’espera que tenim a la ciutat per accedir a una plaça publica residencial, si Terrassa és el municipi més escaient per construir una residència pública». La diputada afirma que «aquest govern no és nou i no ha fet els deures», i considera inadmissible que la CUP qüestioni el que s’està fent des de l’Ajuntament quan aquesta és una competència de la Generalitat. Eva Candela recorda que Terrassa només disposa d’una residència pública i que el projecte de Sant Pere Nord està compromès per la Generalitat».

Publicitat
El Parlament aprova la proposta de la residència
To Top