Publicitat
Terrassa

Les UCI dels hospitals terrassencs es buiden de pacients Covid

Les unitats de cures intensives de l’Hospital de Terrassa i l’Hospital Univesitari MútuaTerrassa no tenen cap ingressat amb coronavirus

L’UCI de l’HUMT, en una imatge de fa uns mesos / N. Aróztegui

La presència de malalts positius en Covid-19 als hospitals de Terrassa no té res a veure amb la d’uns mesos enrere. La campanya de vacunació massiva ha permès un important descens dels contagis i una rellevant davallada dels infectats que necessiten ingrés hospitalari.

Tant és així, que els dos centres hospitalaris de la nostra ciutat, l’Hospital de Terrassa i l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) han aconseguit buidar les seves unitats de cures intensives (UCI) de malalts positius en Covid-19. Ahir, no hi havia cap llit ocupat en cap dels dos hospitals.

No obstant això, a Terrassa encara no hi ha hagut cap dia en què no hi hagi hagut cap malalt per coronavirus ingressat des de l’inici de la pandèmia. A l’Hospital de Terrassa, el passat 25 d’octubre van arribar a la xifra de zero hospitalitzats per Covid-19, però aquell dia a l’HUMT n’hi havia cinc (un a l’UCI, un a la unitat de semicrítics i tres en planta d’hospitalització).

Ahir, dimarts, entre els dos centres sanitaris sumaven només dos contagiats per Covid-19 ingressats: un, a la unitat de semicrítics de l’HUMT, i l’altre, en planta a l’Hospital de Terrassa.

Lluny queden els dies en què la pressió hospitalària no parava de créixer, portant a ampliar les capacitats de les unitats de cures intensives.

Ara, a Terrassa el risc de rebrot és de 40 punts (baix) i l’Rt o velocitat de reproducció de la malaltia de 0,95.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top