Publicitat
Terrassa

Els reptes del nou curs polític

L’alcalde Jordi Balmart prioritza l’ajut a l’oci nocturn, a la restauració i la consolidació de la millora de l’ocupació. 2022 serà, diu, l’any de la reactivació urbanística i un bon moment per recuperar “l’orgull de ciutat”

Els pròxims dies es coneixeran els ajuts Next Generation que rep Terrassa. L’alcalde confia que permetin rellançar alguns “projectes que eren al calaix" / alberto tallón

[Laura Hernández i Sergi Estapé]

2022 ha de ser l’any, aquest sí, de la recuperació econòmica. Ho diu l’alcalde Jordi Ballart, que afronta aquest nou exercici polític amb una agenda farcida de prioritats. “Posarem èmfasi -diu- encara en la gestió de la crisi, especialment els primers mesos, en què prioritzarem l’atenció als col·lectius més afectats”.

Ballart menciona els sectors de l’oci nocturn i la restauració com a “motors econòmics de la ciutat, i han estat molt tocats per les restriccions. L’impacte de les restriccions ha estat molt negatiu i, tot i que tant els pressupostos com les ordenances estan aprovats, estudiarem la manera d’incorporar noves mesures”.

L’exercici que ara comença ha de ser “el de la consolidació de la baixada de l’atur a la ciutat” i també l’any de la transformació urbanística, un repte que les successives crisis havien aparcat.

Ballart recorda que “s’estan treballant molts projectes estratègics per la ciutat com el desenvolupament de Sala i Badrinas, del nou sector de l’AEG, els polígons d’actuació del Segle XX i projectes com la nova seu de Prodis al Vapor Cortès i de Minyons a les naus de Cal Reig.

A les enquestes d’opinió la neteja de la ciutat i la seguretat continuen encapçalant les preocupacions de la ciutadania. “En som conscients i volem que 2022 sigui l’any en què es deixi de parlar de la neteja. El pla de xoc de 2020 i la implantació de la càrrega lateral s’ha notat aquest Nadal, en les dates crítiques, quan s’ha evidenciat la millora. També volem. El 2022 també ha de ser l’any en què millori la seguretat i creixi la plantilla de la Policia Municipal”.

Els mesos de dedicació a la cura del seu fill, en els que “no he deixat de fer d’alcalde en la distància, per telèfon i de manera telemàtica, intensivament”, li han permès a Jordi Ballart obrir el focus de la mirada a la ciutat. “He parlat amb persones noves, gent que no coneixia i terrassencs amb molt de talent. També amb gent de fora no contaminada per les tensions i les crítiques del dia a dia. Parlen de Terrassa com a ciutat capdavantera i del seu potencial. Aquest 2022 també hem de valorar tot el positiu que té Terrassa fer renèixer l’orgull de pertinença”.

Isaac Albert (ERC): “Plantegem l’any com el de la recuperació”

“És un any clau per a la ciutat i ens marcarà quin paper jugarà la covid en el nostre dia a dia” i la manera que ens condicionarà, opina. Albert planteja aquest any “com el de la recuperació i aquest és el nostre objectiu des del punt de vista polític i de govern” i manifesta que “és l’any en què acabem alguns projectes d’aquest mandat i posem les bases de les polítiques del futur”. Tot centrat, comenta, amb “una ciutat més neta, més sostenible i més segura”. Diu que la ciutat “té uns fonaments sòlids”, però que no “són suficients” i fa una crida als actors que formen part de la ciutat a “continuar treballant”.

Alfredo Vega (PSC): “Cal tenir les idees clares i saber sumar”

El tema més important, “tant a nivell de salut com econòmic”, és el de superar la pandèmia. Vega diu que “m’agradaria trobar un projecte de ciutat definit i un govern que ho tingui clar i ho sàpiga explicar”. Afegeix que “estem en un moment de reconstrucció” que cal que s’expliqui i afirma que falta lideratge per part de l’ajuntament i de l’alcalde. Assegura que “cal tenir les idees clares, saber explicar-les i saber sumar”. Alguns dels punts a solucionar a la ciutat són “la seguretat, la neteja i el manteniment” i afirma que “ara hi ha diners pels fons europeus” i és una circumstància que s’ha de saber aprofitar.

Javier González (Ciutadans): “Hem d’afrontar el futur amb optimisme”

Assegura que la seva formació no confia gens en el fet que el govern municipal “doni resposta als desafiaments i a les necessitats que la nostra ciutat mereix afrontar amb realisme, serietat i confiança”. González recorda que hi ha “una assignació insuficient de recursos” en àrees com l’educació, el manteniment urbà, en promoció econòmica i en habitatge. També lamenta “la deixadesa de l’alcalde” en liderar matèries “sensibles” com la neteja i la seguretat. Diu que “hem d’afrontar el futur amb optimisme” gràcies als projectes que es puguin aprovar amb els fons de recuperació de la Unió Europea.

Meritxell Lluís (JXT): “Hauríem de posar fil a l’agulla en sostenibilitat”

En l’aspecte més humà, espera que, aquest 2022, la pandèmia “desaparegui” i que no ens afecti “ni com a país ni com a ciutat”. També demana pel nou any que “siguem capaços de no deixar enrere ningú i que floreixi com una ciutat saludable, sostenible i en la qual la prosperitat econòmica i social es faci realitat”. Lluís creu que “hauríem de posar fil a l’agulla en temes de mobilitat sostenible perquè té conseqüències directe en el benestar de tots”. Afegeix que s’ha de millorar algunes coses, com “la gestió del transport públic, de les àrees de vianants i de la mobilitat” i que s’han de trobar solucions.

20 milions d’euros en inversions

[Laura Massallé]

Els pressupostos municipals per a 2022 preveuen destinar 19,67 milions d’euros en el capítol d’inversions. En repassem les més rellevants:

Remodelació de l’Estadi Olímpic
L’Ajuntament de Terrassa té previst destinar un total de 2,4 milions d’euros (388.169 euros en forma de préstec i 2.025.881 euros en subvencions) a les obres de millora de l’Estadi Olímpic per al Mundial femení de hockey que se celebrarà el juliol 2022.

Millores a Eco-Equip
El 2022 ha de ser també l’any de la millora de les instal·lacions i l’equipament de l’empresa municipal de neteja Eco-equip. L’Ajuntament té prevista una inversió d’ 1,9 milions d’euros.

Nou casal al Roc Blanc
Dins de les actuacions als barris, destaca la construcció d’un nou equipament al Roc Blanc. El paquet d’inversions preveu destinar 1,6 milions d’euros per al nou casal del barri.

El Parc de la República
Una altra de les inversions destacades és la del nou Parc de la República. , un nou espai de 35.000 metres quadrats que es començarà a construir el primer trimestre del 2022 amb la primera fase. Per a aquest any hi ha una partida prevista d’1,2 milions d’euros per a l’àmbit de la zona esportiva.

Polígons i cobriment de la pista de Can Jofresa
Altres inversions destacades són els 1,76 milions d’euros del pla de millora dels polígons industrials i els 1,17 milions que es destinaran a la coberta de la pista exterior de Can Jofresa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top