Publicitat
atracament a Terrassa
Terrassa

Atracador foragitat a cops per la víctima a Terrassa

Una víctima es va defensar a cops

Moment en què una víctima es defensa de l'atracador / MOSSOS

El responsable de la botiga es gira mentre l’atracador, navalla en mà, exaltat, entra mig cos en el taulell per agarrar bitllets de la caixa. La víctima ha tret un pal groc, una cosa similar a un bat de criquet, i fa front al delinqüent, li dona un cop, un altre, un altre, i l’assaltant sembla embogir, replica amb la navalla intentant punxar la víctima, però acaba desistint i surt corrent. Aquesta seqüència, extreta d’una càmera de seguretat, il·lustra un dels set atracaments atribuïts a un delinqüent detingut pels mossos a Terrassa.

El seu radi d’acció no era molt ampli. Actuava sobretot en el nord de Terrassa, i en el nord, a pocs metres d’un dels supermercats assaltats, va ser detingut aquest diumenge passat per uns mossos que el van reconèixer quan caminava per la carretera de Matadepera, entre el carrer de l’Autonomia i el de Roca i Roca. Havia actuat molt a prop, a l’avinguda de Jaume I, a Sant Pere Nord, al Torrent d’en Pere Parres i a Sant Pere.

Els mossos ja el buscaven, doncs, quan el van veure a la carretera de Matadepera diumenge. Les indagacions, efectuades per la unitat d’investigació de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Terrassa, van permetre relacionar tots els fets amb el mateix autor. La descripció facilitada pels testimonis i les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat coincidien.

Era el presumpte autor de l’onada de robatoris amb violència i intimidació soferta per uns quants comerciants, sobretot de petits supermercats de barri, entre els mesos d’agost i desembre del 2021. Entrava en els locals quan els establiments estaven oberts al públic. En les imatges se’l pot veure amb caputxa, caçadora fosca, pantaló marró. Feia alguna pregunta al dependent per distreure’l i no trigava gaire en dirigir-se al mostrador per agafar els diners de la caixa enregistradora. Treia l’arma blanca i deixava anar crits i amenaces.

 

Agressiu

Els mossos destaquen que en aquell moment, quan brandava ja la navalla per consumar el que havia planificat, l’home prenia una actitud molt més agressiva i exigia a les víctimes la recaptació sense  deixar d’assenyalar-les amb l’arma. En alguna ocasió va arribar a agafar el treballador pel coll acostant-li la navalla per intimidar-lo. Però, almenys una vegada, com es pot veure en un vídeo, va haver de fugir davant la reacció valenta d’un comerciant que es va defensar a cops de bat.

El sospitós, amb diversos antecedents policials, té 38 anys i és espanyol. Quan els mossos el van enxampar, duia a sobre la navalla que havia esgrimit en algun dels fets i vestia peces de roba, com ara el pantaló i les sabatilles esportives, que portava en els robatoris. Va passar a disposició judicial aquest dimarts. El jutjat de guàrdia el va deixar en llibertat amb càrrecs.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Atracador foragitat a cops per la víctima a Terrassa
To Top