Publicitat
Terrassa

MútuaTerrassa, candidata al Premi Europeu de la Prevenció de Residus

Està promogut per l’Agència de Residus de Catalunya i l’entitat hi ha presentat un projecte emmarcat en el seu Compromís Verd

Mútua vol contribuir a la millora de la salut tenint cura primer de l'entorn

MútuaTerrassa, amb la iniciativa “Visualització de resultats de la reutilització de material quirúrgic, suprimim les ampolles de plàstic d’un sol ús i dia sense paper”, ha estat seleccionada com a l’única candidatura catalana per la tretzena edició del Premi Europeu de Prevenció de Residus (categoria Empresa) promogut per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). L’esmentat projecte es va dur a terme en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2021, celebrada entre el 20 i el 28 de novembre de l’any passat.

Juntament amb el projecte de MútuaTerrassa, l’ARC hi ha presentat quatre propostes catalanes més per a altres categories (Administracions, Associacions, Institucions Escolars i Cooperació entre Regions) que també opten al premi, el qual es donarà a conèixer a finals de maig a Brussel·les. La selecció s’ha fet tenint en compte la relació del projecte amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus: l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic i la durada.

En la categoria Empresa, MútuaTerrassa hi ha presentat el seu Compromís Verd mitjançant la iniciativa “Visualització de resultats de la reutilització de material quirúrgic, suprimim les ampolles de plàstic d’un sol ús i dia sense paper”. Ho ha fet amb la premissa que salut i medi ambient son indissociables a través de la màxima “Primum non nocere” (Primer no fer mal). Es tracta d’un precepte llatí que es tradueix en el fet que per poder contribuir a la millora de la salut primer convé tenir cura de l’entorn.

En aquest sentit, l’acció destacada ha estat la implementació a diversos centres hospitalaris catalans del material tèxtil quirúrgic reutilitzable d’Axioma Solucions -empresa de MútuaTerrassa especialitzada en l’aprovisionament, distribució, gestió i higiene de material tèxtil sanitari reutilitzable- com a exponent de l’economia circular. A més, el projecte també ha inclòs dues iniciatives més: la reducció del paper a les oficines i Consultes Externes així com la substitució d’ampolles de plàstic d’un sol ús per fonts i envasos reutilitzables.

Des de l’adhesió, l’any 2020, als acords voluntaris amb la Generalitat per a la reducció dels gasos d’efecte d’hivernacle, MútuaTerrassa està aprofundint en la seva estratègia de desenvolupament sostenible en el marc del seu Compromís Verd. L’objectiu és reduir l’impacte ambiental de la seva activitat, consolidar els principis de l’economia circular, fer un ús més eficient dels recursos i apostar per sistemes d’estalvi d’aigua i energia, per les energies renovables i millorar de la seva gestió ambiental.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top