Publicitat
Terrassa

Terrassa celebra el Dia d’Andalusia amb els tradicionals actes commemoratius

Dissabte es va celebrar la tradicional ofrena floral davant l’escultura Amalgama i aquest diumenge s’ha dut a terme la jornada de convivència al Recinte Firal de Terrassa

El dinar de germanor d'aquest diumenge al Recinte Firal de Terrassa / Lluís Clotet

La comunitat andalusa de Terrassa ha decidit celebrar aquest cap de setmana els tradicionals actes que es celebren cada any per commemorar el dia d’Andalusia, el 28 de febrer. El pronòstic de pluges va haver d’anul·lar la celebració del cap de setmana passat, però aquest dissabte i diumenge els terrassencs i terrassenques d’origen andalús, una bona part dels habitants de la nostra ciutat, no han volgut perdre l’oportunitat de rebre homenatge a la seva terra mare.

D’aquesta manera, dissabte a la tarda vuit entitats andaluses de la ciutat van fer la tradicional ofrena floral a l’escultura Amalgama, a la plaça d’Andalusia, símbol de la unió entre Terrassa, Catalunya i Andalusia. Representants dels partits municipals van assistir als parlaments, a les ofrenes de rams de flors al monument de la plaça d’Andalusia i a les representacions dels himnes de Catalunya i Andalusia en format d’orquestra.

Aquest diumenge ha estat el torn de la Missa cantada pel cor San José de l’Asociación Hermandad Andaluza de San Jose d’Abrucena, a més de la jornada de convivència. Unes 500 persones s’han reunit per celebrar el tradicional dinar de germanor al Recinte Firal de Terrassa, que ha acollit enguany la jornada.

Unes 500 persones han assistit al Recinte Firal de Terrassa al dinar de germanor pel dia d’Andalusia / Lluís Clotet

Els actes han estat organitzats per la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa (CEAT), però sense la coordinació habitual amb la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), que va preferir abstenir-se després de l’anul·lació de les dates originals, del 5 i 6 de març.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top