Publicitat
Terrassa

Talls a Baldrich per les obres de Sala i Badrinas

Els treballs d’urbanització formen part del pla de millora de l’antiga fàbrica Sala i Badrinas

Cantonada dels carrers de Baldrich amb Prim, on hi haurà una gran vorera porxada / alberto tallón

La transformació de l’antic complex tèxtil Sala i Badrinas en un nou sector residencial i d’equipaments avança a bon ritme. Els treballs d’enderroc a l’interior de l’antiga fàbrica estan pràcticament enllestits i la urbanització dels vials interns molt avançada, segons es pot comprovar. Ara, les màquines sortiran a l’exterior del sector per procedir a la urbanització de l’entorn i les obres afectaran l’eix del carrer de Baldrich.

El regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, confiava ahir l’inici d’aquesta nova fase d’urbanització i recordava que l’execució del conjunt de les obres tenia una durada d’un any. “De moment s’estan complint els compromisos de calendari, de manera que esperem que estiguin enllestides a finals de gener del 2023”, apunta Caballero.

La setmana vinent comencen els treballs d’urbanització al carrer de Baldrich, que afectaran el tram entre els carrers de Prim i Lepant. S’executaran en dues fases i l’envergadura dels treballs obligarà a interrompre el trànsit per Baldrich. Les restriccions afectaran diferents trams del carrer, en funció de la fase d’execució.

L’enderroc de les naus industrials està gairebé enllestit

La intervenció permetrà transformar la façana de l’antiga fàbrica Sala i Baldrinas pel carrer de Baldrich. El vial es reurbanitzarà i en l’extrem nord, entre els carrers de Sant Sebastià i Prim, un tram incorporarà una vorera ampla a tocar de la nau, amb un pas porxat.

El projecte d’urbL’enderroc de les naus industrials està gairebé enllestitanització de l’antiga fàbrica Sala i Badrinas transformarà una illa de més de 30 mil metres quadrats delimitats pels carrers Baldrich, Prim, Lepant i la carretera de Rubí. Es construiran 400 habitatges, un equipament municipal, es crearà una plaça pública i s’obrirà un nou vial que comunicarà els carrers de Sant Sebastià amb Escudé.

El nou sector també ha d’acollir el nou institut escola Sala i Badrinas, que hauria d’entrar en funcionament el 2023.

El fons Coral Homes, majoritari a la junta de compensació, és l’impulsor del nou sector, on l’Ajuntament de Terrassa és titular de tres pastilles públiques. Dues les destinarà a habitatge de protecció oficial i de mercat lliure. Pel que fa a l’antiga nau d’oficines de Sala i Badrinas, que està qualificada d’equipaments, l’Ajuntament ha de definir quin serà el destí d’aquest espai. Els habitatges no tenen calendari, però s’incorporaran al parc d’habitatge protegit de la ciutat.

El sector acollirà 400 habitatges a Sala i Badrinas

El de Sala i Badrinas és un sector molt emblemàtic de Terrassa. És un dels vapors més grans i antics que es conserven, va tenir com a cogerent a Alfons Sala, Comte d’Ègara, i la seva ubicació és privilegiada, a la cruïlla de les Quatre Carreteres.

És també un dels tres grans sectors que resten per desenvolupar a la ciutat. Amb Sala i Badrinas hi ha pendent el Vapor Cortès, al sector de Ca n’Aurell, i la fàbrica AEG, a la carretera de Castellar. Després de molts anys aturats i objecte de canvis en la propietat, els tres projectes, tot i que a diferent ritme, ja comencen a caminar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Talls a Baldrich per les obres de Sala i Badrinas
To Top