Publicitat
Terrassa

Reparar la coberta del Mercat costarà 1,7 milions

La inflació de preus ha obligat a recalcular la inversió per rehabilitat la coberta del Mercat, que passa d’un pressupost d’1,5 milions d’euros a 1,7 milions

La reparació de la coberta i les façanes del Mercat realçarà les seves qualitats arquitectòniques / alberto tallón

L’Ajuntament de Terrassa ha aprovat de forma definitiva el projecte de diagnosi i reparació del Mercat de la Independència, amb un annex d’actualització de preus pel que fa al projecte executiu per la reparació de les cobertes i les façanes. El context d’inflació de preus a aconsellatrevisar i actualitzar el pressupost aprovat inicialment, que per ajustar-lo a la realitat del mercat de materials i obres s’ha incrementat en poc més de 200 mil euros.

D’aquesta manera, reparar les cobertes i la façana del Mercat costarà 1.698.081,95 euros. És la xifra actualitzada i aprovada definitivament, segons consta al portal de transparència de l’Ajuntament de Terrassa. El setembre de 2021, la junta de govern va aprovar el projecte de la primera fase de reparació del Mercat amb un pressupost d’1.493.534,89 euros que ara s’ha revisat a l’alça per assegurar una licitació sense renúncies.

La reparació de la coberta i la estructura és prèvia a la solució per a la climatització del Mercat, la millora més esperada per clients i paradistes /Nebridi Aróztegui

La primera fase del projecte de reparació del Mercat de la Independència inclou quatre blocs d’intervenció. Es tracta d’una actuació indispensable per a realçar les qualitats arquitectòniques de l’edifici modernista. També per executar futures intervencions indispensables per al confort tèrmic de l’edifici, com el tancament de les finestres venecianes.

La primera de les quatre unitats d’intervenció de la primera fase se centra en la reparació de la coberta. Comporta la retirada dels sistemes de fibrociment, l’emprimació de les biguetes d’acer de tota la superfície i la solució dels problemes d’estanquitat i impermeabilitat que presenta la coberta.

La segona actuació se centrarà en la millora del sistema de sanejament, retirant totes les canalitzacions exteriors de PVC, per substituir-les per nous sistemes de canaló, i modificar l’estratègia de drenatge.

La lluerna lineal

La tercera és una de les actuacions més vistoses, donat que afectarà la lluerna lineal de la coberta, el seguit de finestres situades a la part alta de l’edifici. Moltes estan deteriorades i la intervenció permetrà garantir l’estanquitat.
Finalment, la quarta unitat d’intervenció es durà a terme a l’estructura, que es reforçarà.

Aquest primer projecte de reparació de les cobertes i de l’estructura del Mercat de la Independència forma part d’un projecte de més envergadura per modernitzar l’edifici, que tenia un pressupost global de 4,8 milions, un import que en l’actual context d’inflació de preus ja ha quedat desfasat.

La intervenció a la coberta i a la façana del mercat va optar als fons europeus Next Generation, però va ser denegada a la convocatòria de 2021.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Reparar la coberta del Mercat costarà 1,7 milions
To Top