Publicitat
Terrassa

Cita amb la Diada de Sant Fèlix

Els Minyons de Terrassa intentaran avui a Vilafranca el 3 de 9, el 4 de 9 i el 2 de 9 després de tres anys sense actuar-hi

La Plaça Vella va acollir ahir l'assaig de la canalla / ALBERTO TALLÓN

Després de tres anys sense participar-hi, els Minyons de Terrassa tornaran aquest dimarts a les 12.15 hores a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès per prendre part a la Diada de Sant Fèlix, una de les grans diades castelleres. Avui, els malva volen fer història a Sant Fèlix, o com a mínim dur a terme una bona actuació. Sortiran a plaça en el quart lloc. Aquest sistema de sorteig es duu a terme des de l’any 2016 i serveix per agilitzar una jornada que es preveu que s’acabi passades les 15 hores.

En primer lloc, actuaran els amfitrions, els Castellers de Vilafranca, al centre de la plaça. Els segons seran els components de la colla Joves Xiquets de Valls (en una banda). Els tercers seran la colla Vella dels Xiquets de Valls (també en una banda). I en quarta i última posició actuaran els Minyons de Terrassa, al centre de la plaça. Els terrassencs van haver de traslladar l’assaig de dilluns al vespre al Vapor Ventalló per la pluja. La canalla sí que va poder assajar a la Plaça Vella.

Les previsions indiquen que els Minyons duran a plaça el 3 de 9 i el 4 de 9 amb folre, així com el 2 de 9. Si no es veiessin amb forces per construir aquesta estructura, optarien per un 5 de 8.

Tornar a la festa major de Vilafranca suposa una gran il·lusió per als malva. Hi actuaran després de tres anys sense fer-ho. L’any 2019 no els van convidar i el 2020 i el 2021, la diada no es va celebrar per culpa de la pandèmia.

Des de la primera participació en la reputada Diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès l’any 1984, amb uns Minyons de només cinc anys d’història, i a on només hi actuen les millors colles del moment, els Minyons hi han estat convidats cada any, ininterrompudament durant 30 anys seguits, fins al 2013.

L’any 2014, per primer cop a la història moderna dels castells, als Minyons no els van contractar, un fet que es va repetir el 2019. Curiosament, en aquest llarg període de dues temporades en blanc, els Minyons han estat l’única colla que assoleix un castell de nou: el 3 de 9 amb folre que van descarregar a Terrassa el passat 21 de novembre durant la 43ena Diada de la Colla.

Jaume Maeso, president de Minyons, no vol fer cap pas en fals. “Venim de dos anys aturats per la pandèmia i no s’ha d’estirar més el braç que la màniga. Hem hagut de començar a treballar de zero amb la canalla. No portem el rodatge d’altres anys, ni nosaltres ni la resta de colles. La prova és que només s’han fet tres castells de gamma extra. Cal anar amb peus de ploms”, subratlla.

Cal paciència. Després de Sant Fèlix queda encara molta temporada: la Mercè, Girona i la Diada de Minyons com a plats forts.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top