Més de 350 activitats -concretament, 362- ompliran el paisatge de Terrassa per la 22a Fira Modernista, una de les edicions amb més activitats de la història. Tot gràcies a les 178 entitats de la ciutat que duran a terme 852 passis i funcions al públic. L'alcalde, Jordi Ballart, durant la presentació de la Fira, recalcava que "el modernisme va marcar un abans i un després en la història de la nostra ciutat. Un moviment que juntament amb les fàbriques tèxtils i la industrialització, va suposar un punt d'inflexió a Terrassa", fet pel qual, cada primavera des d'inicis de segle s'engalana la ciutat de context històric per retre homenatge a aquest període.
Enguany, la Fira Modernista es vincula al nom de Lluís Muncunill, l'artífex de la transformació de la ciutat amb la seva visió innovadora, i una obra que engloba edificis icònics com la Masia Freixa, el Vapor Aymerich, Amat i Jover o el Palau d'indústria entre d'altres. Ballart ha volgut recordar-lo dient que "Muncunill ens va deixar una extensa obra que no només defineix el paisatge urbà de Terrassa sinó que també ens recorda la importància de preservar i de validar, més que mai, el nostre patrimoni". La presentació de la Fira també ha comptat amb l'especial presència de Maria dels Àngels Muncunill, néta de l'arquitecte. Malgrat no arribar-lo a conèixer, l'Àngels assegura que Lluís Muncunill sempre ha estat present a les vides de la família: "El meu pare sempre recordava com de bon arquitecte era. N'estava orgullós. Guardava una regla de càlcul seva, i sempre s'encarregava d'explicar a qui pertanyia".

- Maria dels Àngells Muncunill durant la presentació de la Fira
- Nebridi Aróztegui
La 22a Fira Modernista de Terrassa té l'objectiu de posar en relleu la gran influència de Muncunill a la ciutat, i per aquest motiu, el cartell d'aquest any ve encapçalat amb visites guiades i obertes al públic. En destaquen la il·luminació estàtica de la Masia Freixa o la ruta nocturna sota dels fanals de la ciutat, o la "ruta Muncunill, l'art de construir una ciutat", un recorregut per entendre com l'arquitecte va participar en el creixement urbanístic de Terrassa i la transformació d'una ciutat industrial. Hi haurà també diverses exposicions per aquesta obra com ara "Muncunill portes en dins", a la Masia Freixa, o "el Muncunill més desconegut", al magatzem Joquim Alegre, a l'Arxiu Tobella.
Algunes de les novetats que s'incorporen a la Fira d'enguany són la Fira dels Impossibles, dedicada al públic infantil, o la mostra de gastronomia i artesania 1900 del carrer Col·legi. Aquest any també repeteix el Circ Històric Raluy amb un espectacle de l'època, i s'incorpora la figura del reporter de la Fira per seguir en directe les activitats de cada jornada a través dels canals oficials de l'organització. "Tot plegat sense perdre de vista que les activitats programades a la Masia Freixa seran també un comiat simbòlic perquè, com sabeu, després de la Fira començaran els treballs de rehabilitació que ens permetran en un futur molt proper obrir un edifici totalment renovat i totalment posat al dia pels visitants", ha recordat, Jordi Ballart.