Publicitat
Comarca

Una placa per la primera marató feta a Matadepera

Es situa al terra del Pavelló Primer d’Octubre i es va inaugurar aquest dimecres

Publicitat

1ª Marató de Matadepera 42,195 km. Diumege 22 de novembre de 2020. Marc Otero Fernández 2 hores i 33 minuts”. Aquesta és la inscripció que es pot llegir a la placa instal·lada, des de fa uns dies, al terra del Pavelló Primer d’Octubre pel cantó de la riera, en commemoració a la primera marató que s’ha corregut al poble.

Es va inaugurar oficialment aquest dimecres amb el mateix Marc Otero, el corredor matadeperenc que va dur a terme la marató, junt amb l’alcalde del poble, Nil López, el regidor d’esports, Albert Recasens, l’exalcaldessa, Mireia Solsona, l’exregidor d’esports, Quico Sala i el vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Maria Antentes. A més de familiars i amics del mateix corredor.

La marató va començar, a quarts de nou del matí, al Pavelló Primer d’Octubre, el mateix lloc on es troba ubicada la placa commemorativa. Marc Otero, al llarg del recorregut, va passar per la Plaça de l’Olivera, l’Escola Joan Torredemer, va recórrer la Verge de Montserrat continuant pel Carrer Sant Llorenç fins a l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil, va girar per la Ginesta fins al Camp de Golf i va pujar pel Carrer Àngel GuimeràPer tal de complir amb tots els quilòmetres que té una marató, va córrer 5 vegades aquest circuit i va fer una sisena volta una mica més curta. 

La idea de realitzar aquesta marató va sortir del mateix atleta matadeperenc. A causa de la Covid-19 s’han suspès moltes competicions atlètiques, és per això que Marc Otero va proposar realitzar una marató completa pel nucli de Matadepera. Tenia com a objectiu completar els 42,195 quilòmetres al voltant de Matadepera acompanyat d’altres atletes. Aquests van ser Marc Garcia, Òscar Montagut, Xavi Val i Joan Tabal (amb bicicleta), que durant la marató van acompanyar a Otero fent relleus cada 30 minuts aproximadament per tal d’anar-li marcant el ritme. L’acte va comptar amb el patrocini de Matadepera Comerç.

Otero, tenia previst córrer la cursa personal de llarga distància amb 2 hores i 40 minuts, però va  acabar superant les seves expectatives. La seva marca va ser de 2 hores i 33 minuts, és a dir, va arribar a la meta 7 minuts abans del que pensava.

Publicitat
Una placa per la primera marató feta a Matadepera
To Top