Publicitat
Comarca

Un mur pel transformador del Passeig del Pla de Matadepera

És la solució provisional mentre no es pugui traslladar el transformador

Publicitat

Al Passeig del Pla de Matadepera, hi ha col·locat un transformador elèctric que ha donat molts problemes i generat polèmica al llarg dels anys. Alguns dels veïns, com Josep Maria Martínez, reclamen l’actuació de l’Ajuntament i d’Endesa, l’empresa que el gestiona, ja que “quan plou o passa alguna cosa, peta o se sobrecarrega i ens quedem sense corrent. A més, en més d’una ocasió s’ha incendiat i els bombers han hagut d’actuar”, diu.

Pol Roura, regidor d’Obres i Serveis, explica que des de l’Ajuntament s’està treballant per poder-lo traslladar, però “és una gestió llarga”. De moment, però, tenen una solució provisional, que consisteix a fer un petit mur per desviar l’aigua de la pluja i que no entri al transformador. Assegura que aquesta obra es podrà fer en les pròximes setmanes i que “almenys, quan plogui amb certa intensitat, evitarem els talls de llum”.

Transformador elèctric

Es tracta d’un transformador que està soterrat sota la vorera i que “històricament ha donat molts problemes, perquè quan plou molt s’inunda i les bombes d’extracció d’aigua no funcionen suficientment bé per a treure tota l’aigua”, diu Roura. De la mateixa manera, Martínez Pujadas assegura que aquests problemes provocats pel transformador no només afecten els veïns del Passeig del Pla, sinó que també a l’escola Montcau – La Mola i a part dels residents de la urbanització de les Pedritxes.

Urbanísticament, el terreny on s’ha d’ubicar el transformador ha de tenir una clau de serveis tècnics, “però no teníem, com a Ajuntament, cap terreny al voltant on pogués anar-hi”, afegint que s’havia de fer una modificació puntual del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM). Assegura que, aquest, està en marxa i que fa un any que l’estan gestionant, “en principi estarà acabat a la tardor”, indica. Així mateix, explica que Endesa està treballant amb el projecte i que el transformador estarà situat a uns 50 metres d’on està actualment. Ja no estarà soterrat, i “s’acabarà el problema”, comenta el regidor d’Obres i Serveis.

Mentre no es pugui realitzar el trasllat, construiran el mur perquè l’aigua no entrin dins el transformador.“Ens va costar bastant, però, Endesa, finalment, es va comprometre”, diu Roure.

Publicitat
Un mur pel transformador del Passeig del Pla de Matadepera
To Top