Publicitat
Comarca

Inke inverteix 9 milions d’euros a Castellbisbal

El fabricant de principis actius farmacèutics ampliarà la seva planta per triplicar la capacitat productora

La planta de producció d’Inke a Castellbisbal

Inke, líder en la fabricació de principis actius farmacèutics (API) d’inhalació amb seu a Castellbisbal, invertirà 9 milions d’euros per ampliar la seva planta multifuncional a la localitat vallesana i augmentar la seva capacitat de producció.

La companyia vol triplicar el volum en síntesi química i micronització per als API d’inhalació a la seva planta d’ara a 2024 i espera desplegar aproximadament el 80% de la inversió a finals d’aquest any.

La inversió d’Inke busca donar resposta a la creixent demanda global d’API d’inhalació. L’empresa assegura que el creixement urbà, especialment en els mercats emergents, provoca un empitjorament de la contaminació de l’aire que està causant un augment en la incidència de malalties respiratòries, i que, a més, l’envelliment global de la població s’associa amb una major susceptibilitat de malalties d’aquest tipus, “la qual cosa s’espera que produeixi una major demanda de teràpies inhalatòries en els pròxims anys”.

“Inke és un proveïdor clau per a les grans companyies farmacèutiques de genèrics i de marca en més de 40 països a causa de la seva consolidada i competitiva situació en el mercat. El segment dels API d’inhalació micronitzats és altament atractiu i té un alt potencial de creixement en el futur. Estic convençut que aquesta inversió contribuirà significativament a ampliar la nostra posició de lideratge en aquest mercat”, sosté Jörg Thomas Dierks, director executiu de Neuraxpharm, grup al qual pertany Inke.

Amb aquesta inversió de 9 milions d’euros, l’empresa reforça la seva posició com un dels especialistes líders en el sector del desenvolupament i producció d’API d’alt valor afegit per a l’ús en teràpies respiratòries. Més de vint anys d’experiència interna en micronització i enginyeria de partícules, per trobar la forma de cristall i la grandària correctes, fan que Inke sigui un expert en el desenvolupament d’API.

L’empresa va desenvolupar el seu primer producte respiratori l’any 1998. Avui dia, la planta d’Inke produeix 34 API mitjançant processos de síntesi química i se situa entre les tres empreses de fabricació d’API respiratoris a Europa amb més registres de patents dels últims deu anys. El seu equip operatiu inclou les àrees de producció, R+D, regulador, comercial, administració i altres funcions de suport.

“Esperem que la creixent demanda global d’API respiratoris ens permetrà créixer com a negoci i reforçar la nostra posició com a proveïdor líder global en el mercat dels API per a teràpies inhalatòries. Em sento orgullós, ja que, amb aquesta inversió, la planta d’Inke a la província de Barcelona estarà preparada per afrontar amb èxit el futur del sector”, destaca Miquel Bachs, director general d’Inke.

Des de la companyia asseguren que mentre desenvolupa els seus plans d’expansió, la planta mantindrà “els seus estrictes estàndards de qualitat” requerits per a la fabricació de productes respiratoris per a inhalació.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Inke inverteix 9 milions d’euros a Castellbisbal
To Top