Publicitat
Comarca

Carns Planell Paüls de Matadepera baixa el teló per sempre

Va iniciar el seu camí el 14 de febrer de 1988 i tanca per una successió de circumstàncies

El 14 de febrer de 1988, Carns Planell Paüls obria les portes. Aquest 2 de juliol de 2022, aquest comerç històric de Matadepera, abaixarà definitivament el teló. La parella formada per Maria Rosa Planell Salvador i Cèsar Paüls ha regentat aquest establiment durant una mica més de 34 anys, però han decidit tancar, a causa d’una successió de circumstàncies.

Paüls va haver de passar pel quiròfan, a causa d’uns problemes a l’espatlla dreta, el que va provocar que estigués uns sis mesos de baixa. La lesió dificulta i molt les seves tasques habituals a la botiga i, unit al cansament acumulat de Planell durant aquesta època, han sigut el detonant per a aquesta decisió.

L’anunci d’aquest tancament, la setmana passada, ha sorprès a tota la clientela que Planell Paüls ha anat adquirint durant totes aquestes dècades. “Des del primer moment, el nostre tarannà era fer clients, evidentment, però que també fossin amics i ho hem aconseguit”, explica Paüls, que afegeix que, aquests dies, més d’una llàgrima s’ha escapat de persones que han comprat de sempre a aquesta carnisseria i que encarar estan assumint que ja no hi podran tornar. Assegura que la feina a la carnisseria “és molt sacrificada” i que suposa moltes hores al peu del canó.

Aprendre l’ofici

Els Planell Paüls van aprendre l’ofici gràcies als pares de la Maria Rosa, Valentí Planell Vallcorba i Maria Teresa Salvador Guiu, que van regentar fins a cinc parades de carn al Mercat de la Independència de Terrassa. Els precursors, però, van ser els avis d’ella, que van obrir la seva primera parada l’any 1920.

Paüls conta, i no ho ha oblidat mai, que el seu sogre li va etzibar una vegada que “t’hem ensenyat per ser carnisser i no és el mateix vendre carn, que ser carnisser”. Li va justificar dient-li que “el que ven carn, li porten amb unes bosses i no sap si és mascle o femella, si té greix o quina part és”. “Tot el nostre gènere de la botiga el triava jo i fins i tot compràvem vedella ecològica a la Vall d’en Bas i això et dona categoria i la gent ho ha sabut apreciar”, assenyala Paüls.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top