Publicitat
Cultura i Espectacles

Les cobertes originals del text més antic d’història de Terrassa

Un descobriment inesperat s’ha produït durant la restauració del manuscrit de l’obra més antiga d’història de Terrassa, el “Llibre de antiguitats i ordinacions de la comunitat”, escrit entre els anys 1570 i 1639 per Joan Arnella, vicari de Sant Pere,. Mentre el feia, la restauradora Rita Udina va trobar que, a l’interior de les cobertes, amagades, n’hi havia unes altres, també de pergamí manuscrit. Eren les originals, i en ells es pot llegir el títol de “Llibre de visites, S.Pera de Terrassa”. L’estudi del paper d’aquests cobertes pot aportar elements per ajustar més les dates en què Joan Arnella va escriure aquest llibre pioner.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top