Publicitat
Terrassa

Tàper: com menjar sa a l’oficina

Pensar cada dia en un menú i omplir la carmanyola de plats cuinats a casa també pot ser un bon exercici per mantenir una alimentació saludable. N´hi ha molts que pensen que menjar de tàper és una bona fórmula per estalviar temps i diners en la jornada laboral. Però, més enllà d´aquest estalvi, per aprofitar al màxim els beneficis d´aquesta opció cal seguir unes bones recomanacions. Com explica a Efe la nutricionista Andrea Marqués, especialista en gastronomia de l´Instituto Médico Europeo de la Obesidad (Imeo), cal promoure un bon ús d´aquest recipient hermètic i fàcil d´emportar a l´oficina. Existeixen pràctiques no del tot correctes. “Per exemple, algunes persones cometen l´error de pensar en el tàper com un plat únic i, per tant, més contundent, és a dir, calòric, mentre que d´altres l´omplen amb les sobres del sopar. També hi ha els qui prefereixen recórrer a la pasta i llegums com a plats fàcils de preparar”, explica, i recorda que s´ha de menjar fruita.

Per fer que aquesta modalitat d´alimentació sigui saludable les expertes en nutrició d´Imeo fan les següents recomanacions:

Planificar el menú setmanal
D´aquesta manera ens resultarà més senzill seguir una dieta equilibrada, amb racions adequades de fruita, verdura, cereals integrals, llegums, carns, ous o peixos.

Disminuïm quantitats de menjar
Si el nostre propòsit és controlar la línia res millor que controlar les racions en un tàper, reduint al mateix temps els greixos, calories i sucres. Amb el tàper sempre podrem trobar les postres ideals. Quan mengem de restaurant és molt difícil resistir-se a la temptació d´una porció de tarta o a un dolç. També podem reduir el consum de salses excessivament calòriques.

Preparem menús variats
Cal procurar variar el tipus de verdures a consumir cada dia: amanida, bròcoli, col-i-flor, carxofes, espinacs, carbassó, xampinyons… Tot això alternat amb proteïna animal com ara pollastre o gall dindi.

Plats lleugers poc elaborats
Augmentar de temperatura en excés els aliments que cuinem els fan perdre en la majoria dels casos una gran part dels seus nutrients. A més, els plats excessivament elaborats o amb espècies causen somnolència.

No abusar dels envasats
Els precuinats solen dur sucres amagats, additius i conservants i és important no consumir-ne massa.

Triï les postres ideals
Si en lloc de fruita us agrada més completar els àpats amb làctics i disposeu de nevera a l´oficina les nutricionistes aconsellen optar per iogurts desnatats. Sempre que siguin inferiors a 60-70 quilocalories perquè porten sucres amagats .

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top