Publicitat
Ahir i Avui

Una oficina bancària que abans va ser un magatzem

Si bé aquest edifici alberga una oficina bancària, no hem de pensar que el forat a la paret que ens mostra la fotografia antiga fos un intent de robatori per aquell sistema que els malfactors coneixen com a butró. A quantes pel·lícules ho hem pogut veure? De tots colors, amb butroners fracassats, com la cèlebre “Rufufú”, on sortien actors de la talla de Vittorio Gassman, Marcello Mastroianni o Claudia Cardinale.

Fotos:Arxiu Diari de Terrassa / Nebridi Aróztegui

Doncs no. Aquest forat, en forma de pòrtic eclesiàstic, similar també de pel·lícules del gènere, precisament, era el principi de les obres de la seu del sector de la banca que ara encara podem veure al carrer Nou de Sant Pere, el que marca l’antic camí de Terrassa a Sant Pere. Una obra de l’any 1991 que, a més, s’introduïa a les entranyes del Magatzem Fontanals, del qual ja vam fer referències en una anterior ocasió.
També hem parlat en altres edicions de seus de bancs o caixes que ja no fan les funcions de llavors. Com els vasos comunicants, aquesta també seria una de les premisses que es compleixen a la ciutat. Es pot passar de ser un magatzem a una oficina per guardar els nostres estalvis, si en tenim, de la mateixa manera que pot passar a l’inrevés, passar de seu una oficina on guarden els nostres diners, si en tenim, per passar a ser una botiga de roba.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top