Publicitat
Ahir i Avui

Sobre vies per on passen vehicles a dojo cada dia

Sí, d’aquesta part de la ciutat també n’hem parlat anteriorment, encara que, en aquesta ocasió, es fa des d’una perspectiva diferent. La Rambleta del Pare Alegre, és una de les vies principals de la ciutat i és per on passen una gran majoria dels vehicles que venen d’altres localitats, com poden ser Sabadell o Barcelona.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

En principi, com ens explica el malauradament difunt Joaquim Verdaguer en el seu bloc, la Rambleta “era una esplanada davant la cruïlla de les carreteres de Montcada i Martorell, que a poc a poc va anar urbanitzant-se com un vial ample amb forma de rambla amb els seus corresponents arbres”. És un tram evident d’entrades i sortides que no és que hagi canviat molt. La imatge antiga, de gener de l’any 1986, denota que no hi ha molt trànsit. Però és una trampa. Hi ha trànsit a aquesta zona i no és una cosa irregular. A la fotografia de fa poc, la cosa es veu més polida, amb uns edificis que envolten el tros molt més moderns i amb altres elements que reflecteixen la modernitat.
Hem arribat fins aquí sense esmentar qui era el Pare Alegre. Jacint Alegre i Pujals era un jesuïta, emparentat amb els Alegre de Sagrera, que va fer molta tasca caritativa entre els més necessitats i va ser el creador del Cottolengo, una obra social reconeguda.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top