Publicitat
Ahir i Avui

Escenaris dignes d’Indiana Jones o també d’Uncharted

Haig d’admetre que, quan vaig veure la fotografia antiga del carrer de Jaumer Cantarer, em va venir al cap una pel·lícula d’Indiana Jones, amb Harrison Ford patint per traspassar un passadís que està a punt de ensorrar-se per sempre. També em va recordar a un videojoc de la nissaga “Uncharted”, en el qual també passen situacions similars, amb destruccions d’edificis que el protagonista ha de salvar, si vol continuar la partida.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

Jaume Cantarer era un prohom de la ciutat que vivia a aquesta zona durant el segle XIV. Com apunta el blog de l’admirat Joaquim Verdaguer, a aquest carrer, altrament conegut amb noms com el carrer d’en Seller o el carrer de Sant Pau, s’hi estaven fusters, manyans i gent d’altres oficis.

La imatge del passat, que en aquesta ocasió és de l’any 1994, ens exhibeix amb tot detall una obra de remodelació que impedia el pas als vianants. Ara, a la foto de 2022, podem presenciar que el carrer va fer un tomb espectacular i va arreglar-se d’una forma molt més que correcta.

Com fa uns dies, ens referim a aquells carres de mides petites, que envolten la Plaça Vella i que són una representació fidel del centre històric i que, a la vegada i ja ho vam exposar, són com molts dels carrers que es poden trobar a un bon nombre de poblacions. A vegades, semblen clonats.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top