Publicitat
Ahir i Avui

Un carrer d’un filantrop amb direcció única

Aquesta part del carrer de Nicolau Talló és la que condueix inexorablement a les portes del Parc de Sant Jordi. És una escletxa no molt llarga en el cor del barri de Ca n’Aurell i que també porta a altres indrets, com el Mercat de la Independència o el carrer de la Rasa. Les dues fotos, en el fons, són bastant similars com a concepte. L’antiga, de l’any 1988 i l’actual.

Fotos:Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Segons recorda la pàgina web de l’Ajuntament de Terrassa, Talló fou “un filantrop, director d’oficines de la Caixa de Terrassa i procurador dels tribunals”. Un prohom que, a més, va destacar pel fet de “desenvolupar una intensa tasca social entre els sectors més marginats de la ciutat”. Per això, se suposa, li van dedicar un carrer. Res a dir. Hem vist a molts que no es mereixien ni una engruna tenir el seu nom en un carrer. Per tant, ben fet.

A la foto del passat podem veure un operari en plena feina. Des dels inicis, les fotografies amb obres han estat molt presents a aquest espai. Fent comparacions, comprovem que a la foto actual no hi ha cotxes a les dues bandes. I per la posició dels vehicles, uns mirant cap a dalt i els altres cap avall, podem intuir que llavors circular per aquest carrer era un campi qui pugui. Avui en dia ja no és així, els cotxes van en una única direcció. Sembla més lògic, si més no.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top