Publicitat
Ahir i Avui

La incidència de les inclemències del temps

Sí, ja s’ha fet alguna vegada l’estació del Nord a aquesta secció, si bé, l’interès de repetir escenari, és causat per la imatge del passat, la que es va fer l’any 1990. Sobta, i s’ha de reconèixer, analitzar com era aquesta part de la ciutat fa més de trenta anys.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

A més, si tenim en compte detalls, com el gran bassal que afectava aquells dies a aquesta part, encara sembla una fotografia molt més vella de la realitat.

És realment una comparació que no resisteix gaires arguments. La foto en blanc i negre ens ho deixa tot ben clar, de quan a aquesta població li mancava un rentatge de cara immens i tot estava, una mica, de cap per avall. No és el primer ni serà l’últim.

Veurem, si tot continua igual, més zones com aquesta, amb uns canvis que fan irreconeixible allò que hi havia i que ara no hi és. O allà que no hi era i quer, en l’actualitat, sí que es pot contemplar.

Les inclemències del temps poden incidir definitivament en una instantània, com passa amb aquesta dels inicis de la dècada dels noranta. Queda plasmat que, abans de la realització de la foto més del passat, havia plogut i, pel que es veu, i força.

Compte, però, que podria ser tot per acció humana, i que algú hagués regat aquesta part de terra, com si pretengués anul·lar l’efecte previsible de la pols. No ho sabrem mai. O potser sí.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top