Publicitat
Ahir i Avui

Hi ha més d’una plaça que cal reconèixer

Per als que no ho sàpiguen, la plaça de Paulina Pi de la Serra està situada entre els carrers de Vinyals, del Gasòmetre i d’Azcàrate. Ret honor a una dona inquieta i molt activa en els vessants polític i cultural. Un homenatge, doncs, més que merescut, perquè aquesta és la grandesa d’una ciutat, recordar a les persones que han contribuït a fer-la créixer.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Després d’aquestes paraules, seria bo centrar-nos en les dues fotografies d’aquesta plaça. La més antiga, és de l’any 1992, i ens mostra alguns detalls que són exactes a tot allò que abasta la imatge més actual, de la setmana passada. Els bancs, posats de dos en dos i en sentit oposat, i la sorra que domina per sobre de tot. Cantava un artista de la ciutat, Miquel Pujadó, que “a Terrassa hi ha una plaça”. Però n’hi ha moltes més que mereixen ser reconegudes.

S’entén que la ciutadania no tingui coneixement de tots els carrers, places i avingudes de la ciutat, encara que, els que tenen temps, haurien d’intentar de reparar aquesta manca. No és un deure, però sí un dret que es pot adquirir quan hom vulgui.
És cert, a Terrassa hi ha una plaça, com deia el cantautor, i una més, i una més i més encara. Tanmateix, és interessant remarcar que, sovint, el desconeixement de les coses es pot curar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top