Publicitat
Contingut patrocinat

El Cafè Central, guanyador del concurs d’aparadors de la Fira Modernista

L’establiment ubicat a la plaça Vella des de 2017 ha estat l’escollit entre tretze participants

L’aparador de Cafè Central, ambientat amb diferents materials relacionats amb el món de l’esport / Alberto Tallón
Publicitat

Cafè Central va resultar el guanyador de la XVI edició del Concurs d’Ambientació de Comerços i Aparadors de la Fira Modernista. L’Encarna Corral, que treballa a les oficines del grup d’empreses a què pertany aquest establiment del sector de la restauració, va ser l’encarregada de la seva confecció.

Entre els tretze participants que es van presentar, Cafè Central va presentar el treball més considerable segons el jurat del concurs. S’havia presentat en anteriors edicions, però no havia guanyat el primer premi. El segon classificat va ser la copisteria Singulars mentre que el tercer lloc va recaure en la botiga de roba El Bagul de la Moda.

Els representants dels tres primers classificats, amb la regidora Jennifer Ramírez i Xavi Linares, de Terrassa Centre / Alberto Tallón

L’ambientació del Cafè Central constava d’una sèrie de materials relacionats amb l’esport, el tema d’enguany de la Fira modernista, i de l’època de llavors. Sticks i pilotes d’hoquei, pilotes de futbol antigues, raquetes de tennis i un joc de bitlles. Com a títol, amb lletres modernistes i adornat amb rajoles d’aquell temps, li van posar “Modernisme i l’Esport”. Entitats privades i altres de públiques, els hi van facilitar la feina cedint aquests materials.

“Em van proposar el tema, em vaig fixar en el cartell de la Fira Modernista”, va comentar Corral, i així es va començar a inspirar per tal de configurar un aparador que ha resultat guanyador. Gràcies a la informació que va anar recavant, “he sabut coses que no sabia, com que el primer lloc on es va jugar a bàsquet va ser a Terrassa, a l’Escola Vallparadís”. Sempre és agradable i satisfactori rebre un reconeixement i Corral ca dir que “recompensa per la feina feta”, encara que “amb fer l’aparador i satisfeta pel que he fet, ja en tinc prou”.

El primer establiment
Joaquín González, un dels propietaris de Cafè Central, molt satisfet pel premi, va explicar que “el nostre primer establiment estava al Passeig Comte d’Ègara, obert l’any 2009, i a partir d’aquí hem obert més cafeteries”, algunes fora de la ciutat. L’any 2017, van establir-se a la nova ubicació, a un punt neuràlgic de la ciutat egarenca com és la Plaça Vella. “Gairebé cada any intentem presentar-nos i vam ser segons al concurs d’aparadors del Festival de Jazz l’any 2018, però a la Fira modernista mai havíem obtingut un premi”.

“Estem a un punt com la Plaça Vella i estem oberts a totes les franges horàries”, va comentar. González va explicar que a Cafè Central es pot degustar “un bon esmorzar, amb bon cafè, amb pa cruixent i embotits de qualitat” i va afegir que “al migdia oferim un menú bastant elaborat en relació qualitat-preu” i al vespre cuinen tapes i hamburgueses prèmium. González va afirmar que la intenció és continuar presentant-se a la següent edició. “Estem en una ubicació de molt privilegi i tenim un bon aparador”, va apuntar.

Encarna Corral i Pep Andrés, del Cafè Central, al centre de la imatge amb Linares i Ramírez, a l’entrega de premis / Alberto Tallón

Després de les restriccions i el confinament, el seu sector ha estat força castigat, però confia en el fet que la situació es recondueixi. “Ara s’obre una mica més i a gent s’ho està agafant amb ganes” i va afegir que “no ens podem queixar i tenim una bona afluència de clients i, si bé no s’ha arribat al ritme anterior a la pandèmia, no ens va malament”.

Els guardons es van fer entrega ahir a la sala d’actes de la Masia Freixa en un acte que va comptar amb la presència de Jennifer Ramírez, regidora de Comerç de l’Ajuntament de Terrassa i el president de l’associació Terrassa Centre, Xavi Linares. Ramírez va destacar als participants per “fer ciutat” i exhibir “l’essència modernista als vostres aparadors”. El concurs, va assenyalar, “serveix per estimular a les persones a participar en la Fira Modernista”. Linares va ressaltar la importància de “fer pinya” entre els comerços per tal de tirar endavant. Els vencedors, a més d’una placa, van rebre altres regals.

Publicitat
To Top