"42 segundos", el cara a cara García Aguado-Estiarte, s'estrena a les sales
L'actor terrassenc Òscar Muñoz interpreta el paper de director tècnic en aquest film sobre la selecció de waterpolo que va penjar-se la medalla de plata l'any 1992 a Barcelona

- El CN Terrassa recupera el seu torneig de futbol base
ARA A PORTADA

- Jordi Guillem
- Redactor a Diari de Terrassa
Publicat el 01 de setembre de 2022 a les 18:33
Actualitzat el 02 de setembre de 2022 a les 10:51
Molt s’ha escrit sobre la selecció espanyola de waterpolo que va endur-se la medalla de plata a la final olímpica de Barcelona’92 en perdre (spoiler) per 9 a 8 després de tres pròrrogues davant d’Itàlia. El cineasta format a l’Escac Dani de la Orden i Àlex Murrull estrenen aquest divendres “42 segundos”, el drama esportiu que retrata les penes i glòries de la selecció dirigida pel croat Dragan Matutinovic, que tenia com a tècnic assistent el terrassenc Rafael Aguilar, exjugador i entrenador del CN Terrassa, exseleccionador espanyol i actual director tècnic de la Federació. El film es podrà veure tant al Cinema Catalunya com a Cinesa Parc Vallès.
El film té altres protagonistes terrassencs, tant en la vida real com en la ficció. Entre aquells 13 waterpolistes que van tenir la glòria a tocar hi havia l’egarenc Rubén Michavila. Els realitzadors han decidit identificar amb el nom real només alguns dels waterpolistes, com els dos protagonistes, el manresà Manel Estiarte i el madrileny Pedro García Aguado, interpretats respectivament per Álvaro Cervantes i Jaime Lorente. Estiarte i García van estar molt a favor del film i fins i tot hi van col·laborar.
“42 segundos” narra la relació entre ambdós, que veien la vida i el waterpolo de manera diferent, i també de la preparació per als Jocs i la pròpia competició. Es va rodar en molts dels llocs on es van desenvolupar la major part dels fets. El rodatge va començar l’octubre del 2021 a les piscines Picornell, la Vila Olímpica, les oficines del CN Barcelona i fins i tot Andorra, on s’hi veu, amb neu real, algun dels moments de major intensitat entre tècnic i pupils.
Notícies recomenades
-
Cultura i Espectacles Poesia en la nit: Que no s'apagui el micròfon
-
Cultura i Espectacles Xavier Bosch rebenta cada Sant Jordi
-
Cultura i Espectacles Com veuen la Seu d'Ègara els adolescents terrassencs?
-
Cultura i Espectacles Dins de “Futuro imperfecto” d'Andreu Buenafuente
-
Cultura i Espectacles Què fer a Terrassa aquest cap de setmana: 24 i 25 de maig
-
Cultura i Espectacles El teatre que Feliu Formosa ens va traduir