Publicitat
Cultura i Espectacles

La cloenda de gala del Festival de Circ

El Festival de Circ de Terrassa va abaixar el teló ahir al vespre de la mateixa manera que ho fa cada any: amb una gala de cloenda que presenta artistes de diferents disciplines i estils, davant d’una plaça (la de l’Assemblea de Catalunya) plena de gom a gom d’un públic familiar i entusiasmat. Aquesta vegada, la presentació de la festa final d’aquests tres dies de circ a la Maurina anava a càrrec de la companyia Vaques, és a dir, Jorge Albuerne i Jose Redondo. Van anar introduint els artistes, però també van aprofitar els interludis entre els números per fer els seus petits sketchs de màgia, equilibris i humor.

La música de la gala la tocava en directe el grup Circonautas. Martí Hosta, Jaume Fitó, Nacho López i Tanja Haupt, els seus integrants, s’havien estudiat prèviament tots els números de circ de la gala per tal de crear expressament la banda sonora més adequada per a cadascun d’ells, de manera que les seves interpretacions embolcallaren d’allò més bé les actuacions.

Veronica Capazzoli, una artista italiana instal·lada al Maresme, va ser la primera a sortir a "l’escenari Xemeneia". Va oferir un trepidant número de verticals amb cadires, i es va posar de cap per avall a set metres d’alçada, una fita mai vista a Terrassa, segons Enric Petit, director artístic del festival amb Albert Fernández. Tampoc resulta habitual veure una noia practicant aquest tipus d’equilibris en vertical.

Fou succeïda pel malabarista Lorenzo Mastropiezo. Un artista que fa servir els barrets com a peces per tal ser llançades a l’aire (on sempre les recupera) pels seus exercicis malabars. Mastropiezo fa més de deu anys que porta als escenaris de circs i espectacles de varietats aquestes manipulacions amb barrets. Un número clàssic que presenta una molt bona presència escènica i fou molt aplaudit.

Trapezi i ballet
El trapezi va estar representat a la gala de cloenda del festival amb l’actuació de l’artista catalana Júlia Campistany. Una trapesista amb un estil també bastant clàssic, i que va combinar les demostracions del seu domini de l’equilibri i de la fusta suspesa a l’aire per dues cordes amb moments còmics i accidentals. Finalment, l’argentí Duo Laos (Mercedes Martín i Pablo G. Raffo Durruty) van oferir una actuació de números "de mà a mà", una especialitat de circ molt elegant i dificil. A base de força, equilibri i precisió, i amb l’acompanyament de música de tango, Mercedes i Pablo van fer un seguit de figures acrobàtiques conjuntes, un espectacle que tenia tant de circ com de ballet, dotat d’una poètica especial i emocionant. Després de la darrera nota dels Circonautas, la festa va continuar amb dos dels seus membres, Nacho i Tanja, exercint de djs.

Un balanç molt positiu d’aquesta edició feia ahir Enric Petit. "Hi ha hagut molt públic a totes les actuacions i activitats, i tota la programació s’ha desenvolupat tal com estava prevista. Estem contents".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top