Publicitat
Cultura i Espectacles

La Fira del Dibuix serà demà un gran festival d’art a l’aire lliure

La Fira del Dibuix, que Amics de les Arts organitza cada primer diumenge d’octubre, és la gran festa popular de l’art de Terrassa. El dia de l’any en què un munt d’ artistes, de Terrassa i de fora, porten les seves obres a la Plaça Vella i es retroben amb el públic i els aficionats. L’ únic dia en què l’art surt massivament al carrer, i, en un espai d’uns pocs metres quadrats, pots anar passant i veient una al costat de l’altre mirades artístiques al món, a l’exterior que compartim tots, i a l’interior dels que l’interpreten mitjançant la creació d’imatges, i com que les parades han de ser ateses pels propis artistes, comentar-les amb ells.La Fira del Dibuix és un mercat però també, sempre, un dia de converses sobre l’art, la seva actualitat i allò que pot aportar a la vida i el coneixement de la realitat.

Cal recordar que, malgrat el seu nom, la Fira del Dibuix no només presenta dibuix, sinó també pintura i gravat i, des de l’any 2018, il·lustració, fotografia i còmic. Totes les obres en exposició i venda són originals i sense emmarcar. En el cas dels il·lustradors, només s’accepten llibres acompanyats de dibuixos originals. I en les fotografies ha de constar-hi, al revers, el seu tiratge. No estan admeses ni obres fetes amb tècniques d’artesania ni reproduccions impreses o industrials.

Amics de les Arts, que fa uns dies va tancar les inscripcions, ha informat que aquest any a la fira hi haurà 55 taules d’artistes, de les diferents disciplines artístiques. Darrere d’algunes, pintors que són socis de l’entitat i coneguts: Conxita Estany (de 93 anys), Floreal Soriguera (de 92), Francesc Prats, Ana Moreno, Emília Lloret, Rosamary Cortázar, Pepita Codines, Ana Rizo, Alberto Garcia, Manel Sánchez.

Estudiants i urban sketchers
A la parada de la llibreria L’ Andròmina, els dibuixants de còmic treballaran en directe. Una novetat d’aquesta edició és la taula en què els alumnes dels instituts Blanxart i IES Torre del Palau, que ofereixen l’especialitat d’art podran exposar i vendre les seves obres.

D’altra banda, els Urban Sketchers faran una trobada a la fira. Plasmaran el seu ambient entre les onze del matí i les dues de la tarda.

La Fira del Dibuix de Terrassa va néixer, l’any 1979, arran de la iniciativa del Grup Pravda, col·lectiu d’art contemporani (format per Salva Mourullo, Paco Guillén, Joan "Nitus" i altres ), que llavors portava la galeria d’Amics de les Arts. La idea era apropar l’art a la gent amb una fira popular com les que existien a Olot i Vic. Els temps ha demostrat que va ser tot un encert.

Les dades

Esdeveniment: "41a Fira del Dibuix de Terrassa"

Data: Diumenge, des de les 11 del matí fins a les 8 del vespre

Lloc: Plaça Vella

Organitza: Amics de les Arts

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top