Publicitat
Cultura i Espectacles

El Campionat de Catalunya de sardanes es decidirà a Terrassa

Les millors colles sardanistes es poden veure ballar diumenge al matí, a la Plaça Nova (si plou, al Recinte Firal), en el Concurs Nacional que, com cada any, i aquest ja en fa 71, organitza l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits. Pel que fa al Campionat de Catalunya de Colles, aquest concurs de Terrassa té caràcter de semifinal. Després d’ell només faltarà la final, a Balaguer, el pròxim 10 de novembre. Però la colla que va al davant de la classificació, Mare Nostrum, de Barcelona, porta força punts d’avantatge amb relació a la segona, Violetes del Bosc, també de Barcelona. Si guanya diumenge a Terrassa, la qual cosa és força probable, matemàticament es proclamaria campiona. Això ja ha passat alguna altra vegada i afegeix molta emoció al concurs. Les altres colles que ballaran pel Campionat (categoria "honor gran A" al programa) són Dolç Infern (Lleida), Mans Amigues (Cassà de la Selva), Mirant al Cel (Sabadell) i Riallera (Vic).

Del territorial de les comarques barcelonines, en colles de grans, segur que diumenge surt la guanyadora, perquè Terrassa és el darrer concurs d’aquest campionat. Tot apunta que serà la Riallera, de Vic.

També ballaran, com a lliures, però puntuant pel Campionat, colles d’alevins, juvenils, grans i veterans, entre elles les terrassenques Petits Amunt i Crits i Cors Juvenils, també d’Amunt i Crits.

Aquesta gran festa sardanista anual començarà a les 11.30 del matí, presentada per Arnau Prats i amb la música en directe de la cobla Jovenívola de Sabadell. Ho farà amb el "galop d’entrada", pel que aquest any s’ha triat la peça "L’estapera", de Carles Rovira, amb motiu dels 90 anys del seu naixement.

Les altres sardanes que es tocaran també tenen relació amb aniversaris. Per les sardanes de lluïment, "De puntetes", d’Agustí Borgunyó (amb motiu dels 125 anys del seu naixement) i "Dansaires egarencs", de Ramon Serrat (75 anys de la seva mort). La de germanor serà "Sardana Universal", que el compositor terrassenc Heribert Segalà va dedicar a Amunt i Crits pel seu 45è anviersari, i la del públic, "Imparables!", d’Alfred Abad, dedicada al 60è aniversari de la Unió de Colles Sardanistes. L”excepció la constitueix la tercera de lluïment, "Com el Vallès no hi ha res", del terrassenc Joan Lluís Moraleda, que estrenà el passat juliol.

D’altra banda, en un moment del matí, es presentarà la desena xapa de cava del Concurs de Colles, dedicada a la Festa de la Santa Creu.

A la tarda, a l’Auditori
La jornada té una segona part a la tarda, el "47è Concurs Individual de Sardanes Revesses", a partir de dos quarts de sis, a l’Auditori. La cobla Jovenívola de Sabadell oferirà un concert, amb un arranjament de Joan Lluís Moraleda sobre l’havanera "El meu avi", i altres tres peces.

Aquesta sessió de la tarda, que presentarà Nuri Escudé, presidenta d’Amunt i Crits, també inclou com cada any, els concursos Trivicrits", obert a tots els assistents, i el "Trivijoc" pels revessaires.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top