Publicitat
Cultura i Espectacles

Castellers refermen els castells de set a Lleida

Ja tenen a prop la seva Diada de la Colla -el pròxim dia 3- i Castellers de Terrassa van fent feina i consolidant els castells de set per tal d’assolir reptes més alts i de vuit el primer diumenge de novembre al Raval. Així es va veure dissabte a la tarda, a la diada dels Castellers de Lleida.

Després dels pilars d’inici de totes les colles, la blau turquesa va obrir l’actuació a la plaça de la Paeria amb un tres de set "de bona factura" i descarregat impecable. En segona ronda, van completar el dos de set i, en la tercera, el quatre de set. L’últim castell aixecat a la capital del Segrià va ser un pilar de cinc.

Decisió consensuada
D’altra banda, dissabte Castellers de Terrassa havien d’actuar inicialmente a la Diada dels Xiquets de Reus, "on hem realitzat grans actuacions els últims anys". Però a casa de " la situació política i social que viu el país", les quatre colles participants (la terrassenca, Xiquets de Reus, Castellers d’Altafulla i Xiquets de Cambrils), conjuntament, i de forma consensuada, van decidir suspendre-la.

"Creiem que, després dels successos d’aquests darrers anys i més recentment i accelerats a inici de la setmana passada fruit d’una sentència injusta i desmesurada contra uns líders democràtics i socials, la diada i els actes posteriors són incompatibles amb la situació que es troba immers aquest país actualment", van afirmar les quatre colles en el comunicat conjunt que van difondre.

El comunicat afegia que, amb la suspensió de la diada, "volem mostrar el nostre suport i el nostre escalf a les famílies de les més de 40 preses polítiques que actualment tenim al país. Seguirem fidels a uns valors democràtics, socials i col·lectius".

Castellers faran la seva Diada el 3 de novembre, que tindrà la Jove de Barcelona i Bordegassos de Vilanova de colles convidades.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top