Publicitat
Cultura i Espectacles

Castellers volen afegir el pilar de sis a una gran Diada de vuit

El passat 15 de setembre, a la Diada de l’Avi Emili Miró, la colla Castellers de Terrassa va descarregar el tres de vuit i el quatre de vuit, però el dos de vuit amb folre va fer llenya en el descens. Així doncs, l’objectiu, per la Diada de la Colla d’aquest any, demà a les dotze del migdia al Raval de Montserrat, és completar aquests tres castells. Que passi el mateix amb el tres i el quatre de vuit, i descarregar la torre de vuit.

"Som la colla que ha descarregat més torres de set, aquesta temporada, per la qual cosa la de vuit és un objectiu perfectament assumible", comenta Josep Francesc Cortès. El cap de colla blau turquesa creu que, al seu dos de vuit, "només li falta acabar d’ajustar l’encaix entre la soca i el folre". I això depèn que, als assaigs especials d’aquesta setmana, sobretot al d’ahir a la nit, "hi hagi un nombre de camises suficients per fer la feina".

Descarregar aquests tres castells demà al Raval de Montserrat seria un final excel·lent per una temporada en què "s’ha hagut de fer front a baixes imprevistes, i en el que el món casteller en general ha patit una davallada de volum de gent".

Però, a més a més, la colla del carrer Pasteur podria plantejar-se demà un repte encara més alt: el pilar de sis. Un castell molt tècnic, amb una dificultat similar a la dels bàsics de vuit (per la qual cosa es considera com a tal), i que Castellers de Terrassa només han descarregat una vegada a la seva història.

"Segons com vagi la diada, ens el podem plantejar. És un castell molt complex, al mateix nivell que el tres, el quatre i la torre de vuit. Si l’aconseguíssim, seria una fita molt important, la cirereta de la diada i d’aquest any", afegeix Cortès."Si podem fer això, seria genial. Si no, tampoc seria una mala actuació amb el tres de vuit, el quatre de vuit, la torre de set i el pilar de cinc."

Avui, vigília a la Plaça Vella
Aquesta tarda, a l’actuació de vigília, la colla farà segurament el cinc de set, el set de set i el quatre de set amb agulla. "Són castells una mica més amples, per donar rodatge a més persones de la colla. Gent que ha estat treballant en altres posicions, i que a vegades estan en segona línia. Volem que a la Diada tothom hi sigui participant".

Pel que fa a les colles convidades avui, la del Sant Adrià és de sis, i també la del Prat, tot i que aquest any n’ha fet algun de set. També és possible que Vailets de Gelida facin una actuació tota de castells de set. Demà venen Bordegassos de Vilanova, que aquest any han tingut molts alts i baixos, però són una colla de vuit, i la Jove de Barcelona, "que fan castells de set de gamma alta, i estan provant els de vuit".

A banda de les actuacions, els Castellers de Terrassa començaran demà la jornada a les vuit del matí, amb unes matinades a la plaça del Progrés. Després d’un bon esmorzar, les colles es concentraran a la Pllaça Vella, des d’on faran, a les 11.30. una cercavila fins al Raval.

Les dades

CASTELLS DE VIGÍLIA

Colles: Castellers de Terrassa, Castellers del Prat de Llobregat, Castellers de Sant Adrià de Besòs i Vailets de Gelida

Data: Avui, a les sis de la tarda

Lloc: Plaça Vella

CASTELLS DE LA XL DIADA

Colles: Castellers de Terrassa, Bordegassos de Vilanova i Colla Castellera Jove de Barcelona

Data: Demà, a les 12 del migdia

Lloc: Raval de Montserrat

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top